Bring it on!

Ben je klaar om samen met mij de Amsterdamse nacht of dag te ownen? Ja? Mooi dan zie ik je op vanavond of morgen aan de start! Maar voordat ik je zie krijg je eerst nog wat last minute race tips van me, want zo ben ik.

PRE RACE DAY

Workout
Best veel girls maken de dag voor de race vaak nog even een testrondje om te kijken of ze de race echt wel aankunnen. Ik doe dit niet. En met een reden. Je hebt de afgelopen weken heel goed getraind. Je lichaam heeft tijd nodig om te herstellen, zodat je uitgerust aan de start verschijnt. Kun je de verleiding echt niet weerstaan? Ga dan voor een rondje van max. 3 kilometer en op een extreem rustig tempo. In plaats van een run doe ik nog één keer mijn favoriete N+TC workout, de Hollywood Ab Blaster, te vinden onder ‘Get Focused’ op je N+TC app. Een sterke core is namelijk het halve werk.

Rust
Neem voldoende rust vandaag, zodat je fris en fruitig aan de start. Ik doe zelfs op race day (morgen dus) nog even een powernap in de mijn eigen #damlooptrein. Die tip heb ik gepikt van mijn grote voorbeeld Churandy Martina.

RACE DAY

Racebib
We weten uit ervaring dat het heel vervelend is als je tijd niet geregistreerd wordt, omdat je racebib niet goed bevestigd zat. Zorg voor voldoende speltjes (ik vergeet die krengen ALTIJD).

What to eat?
De juiste voeding en voldoende vocht iname is key voor je overall prestatie later op de avond. Ik ben vandaag al begonnen met een stevig ontbijt, bestaande uit een bakje yoghurt, muesli, rood fruit en bakje brinta. Tussen de middag bak ik nog een pannenkoek en eet ik een gebakken eitje op een volkoren brood. Daarnaast neem ik nog een handje ongezouten noten. Als tussendoortje neem ik een liga en een appel. Het avondeten? Een bord pasta. Echter let er wel op dat dit best zwaar op je maag kan liggen. Morgenochtend ontbijt ik vrij ligt. Ik ga voor een gebakken ei op toast en zorg ervoor dat ik wederom voldoende drink. Vlak voor de start drink ik nog een glas water en eet ik een banaantje.

RACE

Start slow
Ik maak nogal eens de om te hard van start te gaan! Je kunt beter rustig beginnen en een goede inschatting maken over de rest van de race. Zorg ervoor dat je het tweede deel harder rent dan het eerste deel. Het is daarom zaak om je race heel rustig en zorgvuldig op te bouwen. Doe je dat, dan weet ik zeker dat je straks lachend over de finish gaat.

Slowly dying?
Ik ben bij kilometer acht weleens helemaal stuk gegaan. Het is belangrijk dat je dan niet opgeeft in je hoofd. Vanaf nu wordt het een mentale kwestie. Praat tegen jezelf. Zing desnoods keihard mee met je favoriete powersong. Ik weet dat het zwaar is. Echt. Maar je kunt dit. Daarvan ben ik van overtuigd. Leg je focus op het positieve. Wat gaat er goed? Hoe voel je je als je straks over de finish gaat. Wie staan erop je te wachten bij de finish? BTW je moet ook gewoon finishen want er ligt een prachtige medialle op je te wachten bij de finish.

Make it count
Ja het is een race en ja je wilt een goede tijd neerzetten. Maar wat je vooral niet moet vergeten is om te genieten. Weet je waarom niet? Je neemt G*dverdomme deel aan de mooiste (doch saaiste race van Nederland). Dit is jouw race. Jouw nacht of dag. Zorg ervoor dat het er eentje wordt om nooit meer te vergeten.

Say hi!
Zie je me staan, rennen, schreeuwen of kotsen? Aarzel dan niet en kom me gedag zeggen, want dat vind ik helemaal te gek! Dan kan ik namelijk ook een keertje zien wie jij bent.

POST RACE DAY 

Shake out run
Je benen kunnen ietwat stijf aanvoelen de dag na de race. De spierpijn komt bij mij vaak pas op de tweede dag om de hoek kijken. Je kunt de te verwachtte spierpijn al preventief voor zijn. Hoe dan? Door voor een korte shake out run te gaan of door net als de gebroeders Mulder de fiets op te stappen. Wacht hier nog enkele tips die je vlak na je race even kunt bekijken. Hier lees je nog enkele tips voor je recovery.

Girl, you got this for sure. Ik zie je vanavond of morgen bij de finish!

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

 P.S. Dit is een herschreven post uit het verleden. 

Recent