2 Run | Buddy up

Hardlopen een individuele sport? Not for us! Samen zijn we echt een team. Niet dat we altijd samen lopen. Maar toch, als Fieke op Facebook post dat ze 10km heeft gelopen, dan heb ik mijn schoenen al aan om 11km te lopen. Als we wel samen lopen gaan we ook echt niet toegeven dat we moe zijn. En als de wekker om 6 uur gaat voor een ochtendrun (waarom hadden we dat ook al weer afgesproken?!) is het toch een stuk verleidelijker om nog een keer of 10 te snoozen als er niemand op je wacht. Je snapt het al ik en Fieke willen je motiveren om samen te rennen of sporten met vriendinnetjes.

Ben je bekend met de tweestrijd, waarbij je eigenlijk een leuke avond met vriendinnetjes in de planning hebt staan, maar dat het toch echt wel weer een keertje tijd wordt om de gym te bezoeken…? Vaak genoeg sta ik voor deze beslissing, kies ik voor mijn vriendinnetjes en schuif ik mijn run wederom vooruit, of ren ik naar mijn vriendinnetjes toe? It’s up 2 you.

Je kunt er ook voor kiezen om samen te sporten. Bel je vriendinnetjes maar vast op en plan een sportdate in! Ik wacht wel even….. Goed, Is het gelukt? Staat de afspraak? No more excuses, jullie moeten nu ook echt gaan! Voorafgaand aan jullie gezamenlijke gym sessie mogen jullie best een bezoekje brengen aan jullie favoriete sportshop of –afdeling. Waar jullie tezamen jullie gym/running outfits uitkiezen. Noem het alvast een pre-workout. Ik bedoel als jullie dan gaan sporten dan moeten jullie er natuurlijk wel fashionable uitzien.

Duik goed voorbereid de gym in. Hoe? Vergeet vooral je handdoek en sportschoenen niet anders kom je niet verder dan de kleedkamer van de gym. Een flesje sportdrank is ook best handig. Hebben jullie je ingeschreven voor een klasje? Of kiezen jullie voor de apparaten? Again it’s up 2 you girls…

Wordt dit jullie eerste bezoekje aan de gym laat je dan vooral goed voorlichten door die heerlijk gespierde Alo of Cios stagiaire. Niets mis mee, kijken naar een dude die zich uitslooft voor jullie meisjes.

Het is natuurlijk wel de bedoeling dat jullie je in het zweet werken. Bijkletsen mag. Gezellig met z’n vieren naast elkaar op de hometrainer, wil niet zeggen dat je je benen niet meer hoeft te bewegen. Je kunt er ook een wedstrijdje van maken. Wie maakt de meeste (kilo)meters met slechts 10 minuten op de klok?

Willen jullie niet de gym in? Dan mogen jullie ook samen een stukje hardlopen. Vooral nu het al snel donker wordt, is het veel veiliger en leuker om met meerdere meisjes te lopen. En wie zegt dat je rennen en een drankje doen niet kunt combineren? Na jullie run mogen jullie best plaatsnemen in jullie stamkroegje. Ach en die zweetgeur die moeten jullie mede cafégangers maar voor lief nemen ;).

Is dit iets voor jou en je vriendinnen? En hoe motiveer jij je vriendinnen om ook te bewegen?

?

(Fieke &) Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you

Recent