Childhood tools

Als klein meisje was ik altijd buiten… Verstoppertje in de buurt, voetballen met de grote jongens, you name it. Ik woonde natuurlijk in de rustige Achterhoek en kon ook rustig de straat op rennen, zonder dat mijn ouder totaal in paniek raakten. Soms mis ik dat stiekem een beetje, het buitenspelen, maar ik heb nu uitgevonden dat je dat op je 23e nog steeds prima kan doen. Zij het net even anders, onder het mom van een goede workout;)

  • Het springtouw bijvoorbeeld. Vroeger gebruikte ik mijn mooie roze-oranje-gele bijna elke dag, maar dat kan nu nog steeds! En het is nog goed voor je ook… Er bestaan een heleboel filmpjes met springtouw oefeningen, dus laat je inspireren. Maar onderschat het niet, ik ben na een minuut of 10 behoorlijk bekaf;)
  • Een ander voorbeeld uit de oude speelgoed doos is de hoelahoep. Als iets voor een slanke taille en een ronde booty dan is het dit simpele apparaat. En het is nog makkelijk ook, gewoon je heupen ronddraaien en dat ding omhoog houden.
  • Niet echt speelgoed, maar zeker wel uit de kindertijd is het klimrek in de plaatselijke speeltuin. Hier kun je zoveel goede oefeningen op doen, waar je al je spieren mee traint in de buitenlucht. Vroeger klom je erin nu hang je eraan!

Heb jij speelgoed van vroeger wat je nu nog steeds gebruikt?

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent