Crashtest: Bose Soundsport Wireless

Pop-up tech-afdeling van Girls Love 2 Run reporting in. Vandaag test ik in opdracht van Francien voor jou de Bose Soundsport Wireless.

‘Hardlopen muziek oortjes’
Wie ‘hardlopen muziek oortjes’ intypt op Google krijgt gelijk een scala aan advertenties te zien. De één pretendeert nog beter te zijn dan de ander. Ik laat me er niet door leiden. Ik ben namelijk een enorme fan van Bose en dan met name de kwaliteit van het geluid dat deze Bose keer op keer weet te produceren met de door hen geproduceerde producten. Bij deze Bose Soundsport Wireless ben ik vooral benieuwd naar de gebruiksvriendelijkheid en de pasvorm… So let’s put it to the test!

No more wires in my life
Ik haat draden. Hoewel draden wel een aantrekkingskracht op mij hebben want ik raak er altijd in verstrikt en lanceer regelmatig een laptop met mijn enkel. Gelukkig zijn mijn reflexen superieur en kan ik katachtige reddingen maken, maar het gaat niet altijd goed. Mijn grootste frustratie met oordopjes en koptelefoons? De fucking deurklink. Deuren zijn ware danger zones voor oordopjes met draden en bij mij zijn er al menig gesneuveld.

Daarom, no more wires. Of in ieder geval minder draaden. Less wires. Wireless. Doe mij maar een draadje minder. Excuse me, I’d rather have a wire less. Okee. In ieder geval, het enige wat de deurklink nu nog weet te pakken is het riemlusje van mijn broek (waf).

Okay…
Ik heb zelf een draadloze koptelefoon Jabra Revo (on ear). Francien heeft een daardloze Bose Soundlink (over ear). Ik mag soms met die van haar en dan kom je wel even in een andere zone. Maar hoewel nu winter is coming die oorwarmers buiten wel lekker zijn, zijn ze vaak niet echt geschikt voor sporten (ooit burpees met een headset gedaan?). De sportschool is meestal net iets te warm. Bovendien verneuk je je eigen headset doordat je uit je oren en je hoofd zweet en dat gaat allemaal in die kussentjes op je oren zitten.

Verbinding
Bose vond dit ook en zijn daarom gekomen met de Soundsport Wireless Headphones. Oordopjes dus. Ze zijn niet helemaal draadloos want er ze zitten nog wel aan elkaar vast, maar er is geen bedrade verbinding naar je telefoon mogelijk. (So, you could say they have a wire less?) Perfect voor je Iphone 7 dus.

REVIEW
In je doos (ha!) vind je je soundsport wireless headphones, Stayhear+ sportoordopjes in drie maten, een oplaad kabel en een draagetui. En wat papieren waar ik niet naar heb gekeken.

Duurloop
Ik besluit ze te testen op een duurloop van 2 uur. Ik doe de standaard maat in. Iets te klein voor mij. Ik vraag om grotere dopjes.

‘Wat heb jij dan grote oren!’ zei Francien.
‘Dat is zodat ik beter kan horen,’ zei De Wolf.

Er waren dus ook nog andere maten sportoordopjes, maar die is Francien inmiddels kwijtgeraakt. En ook met de kleinere versie lukt het uiteindelijk prima. Ik ben de eerste 2 kilometer nog wel een beetje aan het hannesen, maar nadat ik de verbindende kabel van mijn nek naar mijn hals heb gebracht hoef ik er niet meer aan te komen. Het geluid is kraakhelder en de verbinding met mijn telefoon gaat vlekkeloos. De combinatie Iphone, Garmin Forerunner 630 en de Soundsport Wireless werkt echt lekker. Volume kan ik regelen via zowel de headphones zelf als mijn horloge (Garmin bedankt voor deze update!) en ik gebruik mijn horloge om op volgende te drukken wanneer ik mij afvraag hoe dat kutnummer in mijn playlist terecht is gekomen.

Waterdicht
Voor mij is de kers op de taart met deze oordoppen trouwens dat ze waterdicht zijn. Niet alleen vanwege het zweten, maar tijdens een race hoor ik bij het team drink and dump of laffe ad. Met andere woorden, het bekertje water dat ik krijg gaat voor 50 procent in mijn keel en voor 50 procent over mijn hoofd. Het scheelt dat ik deze beweging in mijn studententijd geperfectioneerd heb, alleen dan was het glas leeg.

Cooling down
De reden dat ik dit doe is trouwens omdat hydrateren en koelen niet persé hetzelfde is. Jezelf met water in het gezicht gooien koelt. Het kan voorkomen dat je oververhit raakt. Kijk wel goed uit wat je pakt trouwens. Met sportdrank is dit niet aan te raden.

Rete enthousiast
Het feit dat je een ‘duur’ geluid op je hoofd hebt zitten kan in de weg zitten bij zo’n koele actie. Dít is de reden waarom ik enthousiast ben over de Soundsport, want die zijn dus én draadloos én waterdicht.

Oordeel:
(+)Deze oordoppen zijn je nieuwe running mate. De Bose sound, draadloos en waterdicht.
(-) Uiteindelijk gaat het bij oordoppen om de fit. Ze moeten wel blijven zitten. Oh, ja en die volume regelaar kan aan dat draadje kan wat mij betreft weg. (So you can make the weight of the wire less.)

?

Francien (& Joyce)

Foto’s door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent