#CROSSTHELINE – TIM SENDERS

Deze week interviewen we een reeks van topsporters, presentatoren én acteurs. En allen hebben ze iets in gemeen met mijn grote voorbeeld én crush Usain Bolt! Ze zoeken stuk voor stuk de grenzen van het uiterste op aka #crosstheline gedrag (heb ik trouwens zelf ook een handje van). En juist die mindset zorgt ervoor dat ze verder komen dan ieder ander…

#crosstheline is een manier van denken die jou en mij (zie voorgaande blogpost voor de te gekke winactie) tot het uiterste dwingt als het aankomt op sporten. Usain Bolt geeft samen met PUMA gestalte aan deze mindset. Met zijn houding maakt hij het onmogelijke, mogelijk. Met rasse schrede passen ontmoet hij de finish als eerste. Dit jaar wil werelds snelste man uitgroeien tot een LEVENDE LEGENDE. Door als eerste mens ter wereld onder de 19 seconde te duiken op de 200m. Dit is tot op heden nog geen enkele atleet gelukt. Usain lijkt echter overtuigd te van zijn eigen kunnen.

Usain hoopt jou met zijn #crosstheline verhaal/doel te inspireren om een eigen #crosstheline doel te stellen. En om zijn #crosstheline verhaal kracht bij te zetten heeft hij zelfs de hulp ingeroepen van Tim Senders. WIE?!

GL2R PUMA Cross the line (web) (21) extra

(Don’t) Forget my name: Tim
Tim en zijn krullen, die leiden een geheel eigen leven. Tim zelf kan niet stilzitten en staat het liefst op de bühne. Je (her)kent hem misschien van de boyband Side2Side die onlangs uit elkaar ging. Hun afscheidsnummer en tevens monsterhit Forget My Name werd gemaakt in samenwerking met niemand minder dan René Froger.

Battle
Ik vraag hem vandaag overigens het t-shirt van zijn sportlijf. Tim wil en denkt namelijk Usain Bolt te (kunnen) verslaan op de 200 meter. #crosstheline Maar voordat hij tegen Usain uitkomt mag hij het eerst opnemen tegen BNN presentator Nathan de Vries. Hoe dat afloopt zie je aanstaande vrijdag. Right here!

Justin TIMberlake
‘Is dat Tim Senders van Streetlab?’ hoor ik twee meisjes achter me zeggen. ‘Nee, het is Justin Timberlake toen die nog aan de krul was. Nou goed?’ wil ik zeggen, maar dat doe ik niet. En voordat ik er erg in heb staat Tim als naast ze te poseren als een ware (Go-)pro. Tim bevindt zich trouwens net als Joyce en mij bij het concert van Rihanna aka RiRi.

Work Work Work
Als we hem eerder die dag uitnodigen om mee te gaan kan hij niet wachten om Rihanna’s Work Work Work op geheel eigenwijze te vertolken. En het moet gezegd de man heeft moves hoor! Ik heb zelfs het idee dat Tim een salto uit stand kan. Gezien zijn tumbling (is een aaneenschakeling van turnoefeningen op een 25 meter verende tumbling baan, vertelt Wikipedia me)verleden. Die hem met de paplepel zijn ingegoten met dank aan zijn Opa, die hem als kind al leerde salto’s te maken op bed.

‘Zeg Tim, ben je klaar voor het vragenuur?’ vraag ik. ‘Kom maar op!’ antwoordt hij uitdagend.

Ooit had je de droom om een circus te starten en daarmee de wereld over te reizen. Hoe staat het nu met die droom? Of heb je een nieuwe droom?
‘Die droom heeft inmiddels plaatsgemaakt voor een andere droom. Alhoewel ik as we speak met Streetlab aankomend seizoen alsnog de wereld over reis. Okay België, Gent, om precies te zijn is nog niet de hele wereld, maar het komt in de buurt. Ik heb eerder een ambitie dan een droom. Ik wil graag mooie programma’s blijven maken. Verhalen maken die mensen amuseren en inspireren. Of dat nu met tv, film of theater is de rode draad is dat ik het altijd voor een publiek doe.’ antwoordt hij.

Hoe was je als puber (onzeker of zelfverzekerd)?
‘Megadruk. Mijn ouders konden me moeilijk ergens toe zetten. Pianospelen? Vioolspelen? Of Judo? Het wist mijn aandacht niet te vatten. Binnen no time stortte ik me in een ander avontuur. Wederom van tijdelijke aard. Ik heb een spanningsboog van een goudvis en altijd de drang om te bewegen. Mijn opa, die turnleraar was, wist daar wel raad mee. Ik ging samen met mijn broertje op turnen. Daar kon ik veel energie in kwijt met salto’s springen. Ik heb ook nog een blauwe maandag op tekenles gezeten, best apart want daar word ik juist heel rustig van en ben ik super geconcentreerd op wat ik maak…hallo hyperfocsus!

‘Je kunt moeilijk stilzitten’ heb je gezegd in een interview met JFK, wat doe je dan als je niet kunt stilzitten?
‘Video’s editen! Dat kan ik urenlang achtereen doen. Dat verveelt nooit! In de loop der jaren ben ik ook rustiger geworden. Ik profiteer nu juist van mijn hoeveelheid aan energie en kan er daardoor ook beter mee omgaan.’

Wie of wat zorgt ervoor dat je grensoverschrijdend durft te zijn in dingen die je doet?
‘De belangrijkste motivator om het uiterste op te zoeken ben ik uiteindelijk zelf. Ik kan me laten leiden door mensen van buitenaf, maar ik moet het zelf aandurven om uit mijn comfortzone te stappen.

Ik kan trouwens wel heel erg onder de indruk zijn van mensen die me inspireren en dingen gedaan krijgen die in eerste instantie onmogelijk lijken. Dat wil ik zelf ook graag bereiken in de dingen die ik onderneem. Ik moet mezelf er wel echt toe zetten om doelen te stellen.’ vertelt hij me. ‘Grappig, ik dacht juist dat je ging antwoorden dat Stijn, Jasper en Daan je daartoe bewegen.’ vul ik aan. ‘Dat is ook zeker waar, juist je vrienden halen het beste in elkaar naar boven.’

Durf je kritisch te zijn op jezelf en de mensen om je heen?
‘JA!’ antwoordt hij volmondig. ‘Kritiek is voor mij heel belangrijk. Ik ga er echter wel genuanceerd mee om. Kritiek houdt me met twee benen op de grond. Kritiek zorgt er in mijn geval voor dat ik vanuit verschillende perspectieven een beeld krijg van hoe iets moet worden. Bij Streetlab zijn we erg kritisch op elkaar en wat we maken. Als je zo lang met elkaar werkt zijn je vrienden en collega’s je belangrijkste referentie of iets goed is of niet.’ zegt hij.

Wat vind je het mooiste dat je tot nu toe hebt gemaakt?
‘Met je vrienden een televisie programma maken dat is het wel mooiste wat mij is overkomen. Een programma dat ontstaan is vanuit een enthousiasme en door zoveel verschillende mensen wordt bekeken, jong en oud. Dat geeft waardering voor wat je maakt.’ zegt hij trots. 

CARRIÈRE
Wat wil je als persoon/regisseur/acteur bereiken?
‘De hoofdlijn is en blijft dat ik mooie dingen wil maken voor een publiek. Dat kan in middels een programma, film of theatervoorstelling. Francien, weet je wat ik echt nog heel graag zou wil maken? vraagt hij me. ‘Vertel.’ antwoord ik enthousiast. Kinderprogramma’s. Kinderen hebben een hele rijke fantasie en begrenzen zichzelf nog niet in wat ze denken en voelen. De wereld ligt nog echt aan hun voeten.’ Misschien moet ik Tim vragen of hij ooit een soort van Telekids met me wil maken. Ik zie het al helemaal voor me! 

Waar ligt jouw kracht binnen Streetlab? Wat is nou typisch Tim?
‘Ik ben heel visueel ingesteld. Als maker heb ik een goed oog voor wat komisch in beeld is. Wat visueel leuk werkt. En kenmerkend voor mijn karakter is dat kijkers me onhandig vinden overkomen in groepsverband. Ik beschouw mezelf eerder als bescheiden en oprecht.’ vertelt hij.

Hoe komt het dat je je zo op je gemak lijkt te voelen bij ongemakkelijk situaties…?
‘Dat is blijkbaar iets wat er van nature inzit. We delen binnen Streetlab alle vier de fascinatie voor ongemakkelijke momenten. (In dit semi-wetenschappelijke programma over menselijk gedrag testen zij elkaar en argeloze voorbijgangers in grappige en spannende situaties. Altijd in het kader van een sociaal experiment.) Daarom zoeken we die ongemakkelijke momenten ook vaak op. Ik ken wel degelijk schaamte, maar durf daar ook overheen te stappen door me kwetsbaar op te stellen. Dat is niet altijd gemakkelijk, wij zij natuurlijk weer van smullen als ik onderuit ga. Dat maakt mijn bijdrage en die van de boys ook tot een goed programma.’ zegt hij in alle rust.

‘Als ik echt iets wil dan geloof ik erin dat het lukt.’ Ook dat zei je in datzelfde interview. Kun je een voorbeeld geven?
‘Tja hoe vreselijk cliché het ook klinkt is het wel waar. Hoe is het om een filmster te zijn? Hoe voelt dat? We wilden dat zo graag weten. Het leek nagenoeg onmogelijk. We hebben er echt alles aan gedaan om te eindigen op de rode loper in Cannes. Na lang proberen was het ons gelukt om onderdeel uit te maken van de Gouden Palm uitreiking. Als je bij het minste of geringste al opgeeft dan kom je er niet. Het is ook best zwaar. Die keer dat we bijvoorbeeld een nacht in IKEA wilden doorbrengen. Daarvoor moest ik me eerst drie uur opsluiten in een kast. Dan moet je jezelf wel echt heel leuk vinden.’ zegt hij lachend.

Op de weg naar succes is een flinke dosis doorzettingsvermogen onmisbaar, hoe kom je daaraan?
‘Mooie dingen maken is de grote motivator voor mij om door te gaan. Daar doe je het uiteindelijk voor. Het fanatische eindresultaat. Dan lach je erom dat je drie uur lang opgevouwen hebt gezeten in een IKEA kast.’

GL2R PUMA Cross the line (web) (17)

SPORT
Welke rol speelt sport in jouw leven?
‘Sporten is heel belangrijk voor me. Altijd al geweest trouwens. Vroeger zat ik als kind dus op turnen, daarna ging ik bij het circus. Maar uiteindelijk moest ik dat opgeven toen ik naar de theaterschool ging. Waar ik overigens dan wel weer heel veel danslessen volgde. En dan is er nog het hardlopen wat je altijd en overal kunt doen, waar je ook bent. Sindskort doe ik aan bootcamp (in groepsverband). Hierbij moet je ook veel loopwerk doen. De sprint ligt me daarom heel goed!’ vertelt hij me.

GL2R PUMA Cross the line (web) (13)

Hardlopen en bootcampen zorgen ervoor dat ik genoeg energie heb en die energie heb ik nodig om mijn werk aan te kunnen. Niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Ik wil me vooral goed voelen. Het maakt me zelfverzekerder in mijn vak. Na een lange werkdag kan ik mezelf even helemaal leegmaken op die manier. En dat geeft juist weer nieuwe energie.’ zegt hij.

Wie motiveert/inspireert jouw om telkens het beste in jezelf naar boven te halen als het gaat om sport?
Dat wisselt. Ik vind het heel fijn om in groepsverband te sporten met gemotiveerde gasten. Daar word ik zelf ook sportief en competitief van. Dat haalt me uit mijn comfortzone. Dat zorgt ervoor dat ik minder snel opgeef.’ vertelt hij.

Wat heeft sport met jou als persoon te maken?
‘Met sport stel ik doelen die ik wil halen. En die kan ik halen, door mezelf op de proef te stellen.’ zegt hij vastberaden.

Hoe vaak per week?
‘Minimaal drie per week, soms vier keer. Dat is alleen niet altijd haalbaar. Maar de afgelopen zes weken ging dat echt top. Ik ga proberen of ik hier en daar workouts/runs kan doen tussen de opnames door. Ik ben alleen wel beperkt door de omgeving die ik niet ken. ’ zegt hij. Tim werkt dus in het buitenland aan het nieuwe seizoen van Streetlab.

Hoe zit het eigenlijk met je sportieve ambities?
‘Ik ben sowieso heel nieuwsgierig. Ik ben altijd wel in voor een nieuwe sport. Zo heb ik een blauwe maandag aan kung fu gedaan. Sporten zorgt er niet alleen voor dat ik mijn energie behoudt. Het zorgt er ook voor dat ik geconcentreerder en rustiger te werk kan gaan. En waar ik vroeger snel van sport wisselde, probeer ik nu sporten te kiezen die ik op de lange termijn kan en wil blijven doen. Wat ik nog altijd een hele mooie sport vind is schoonspringen. De precisie die daarbij komt kijken fascineert me. Dat zou ik echt nog wel een keer willen beoefenen.’ zegt hij.

Als ik zeg Usain Bolt, wat zeg jij dan?
‘Tim Senders, nee grapje. Hij is heel zeker van zijn zaak. Hij laat geen ruimte voor anderen om in de buurt te komen als het gaat om zijn sportieve prestaties. Dat vind ik bewonderenswaardig, maar ik denk niet dat ik het ooit in die mate zou kunnen. Wat ik ook heel interessant aan hem vind is het stukje sensatie dat hij meegeeft aan de sport atletiek. Ook mensen die de sport het niet interessant vinden kijken naar hem.’ zegt hij.

Denk je dat je Usain kunt verslaan?
‘Ehm, nee. Hij heeft natuurlijk zo’n legendarische CV. Maar ik heb wel de stille hoop, dat als ik hier echt voor zou trainen dat ik hem kan verslaan. Ik zou het überhaupt al heel vet vinden om een sprint tegen hem te mogen trekken.’ zegt hij. ‘Wellicht een volgend #crosstheline doel?’ zeg ik daarop terug.

GL2R PUMA Cross the line (web) (19) extra

Denk je dat je Nathan kunt verslaan?
‘Lastig, ik weet niet of ik hem kan verslaan. Ik ben competitief genoeg om hem te willen verslaan. Ja, mijn #crosstheline doel is om Nathan te verslaan en wie weet dus ooit ook Usain.’ zegt hij zelfverzekerd. Eerst zien, dan geloven denk ik bij mezelf.

Morgen zit Nathan voor me en voel ik hem aan zijn spikes. Wil je weten wie de snelste is? Kijk dan onderstaande video!

Het is zover! Wordt het Tim Senders of Nathan de Vries? Of is het toch Usain Bolt die als allereerste #crosstheline gaat?

Geplaatst door Girls Love 2 Run op donderdag 14 juli 2016

?

Francien (& Joyce)

Foto’s door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Wil je weten wat Tim draagt? Nou komtie dan! Ik ben vooral jaloers op zijn PUMA IGNITE Dual, vanwege de colorway! Wat jij? Voor de rest draagt hij een PUMA Running Shirt, PUMA Packable wogen Jacket en de PUMA ‘Faster than you’ 2in1 Short. De nieuwe IGNITE Running collectie, die vanaf 23 juli verkrijgbaar is op Runnersworld.nl en in store! Dan weet je dat ook meteen.

GL2R PUMA Cross the line (web) (16)

Recent