#Dam2Damloop

Afgelopen weken hebben de atleten van TeamNL geschitterd in hun ASICS pakjes onder de Braziliaanse zon. Ondertussen ging Chris Berendse het regenachtige vondelpark in om samen met bloggers een sprinttraining te volgen. En dat viel, zelfs na zijn Beat The Sun avontuur, zeker niet mee. 

Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (147 van 154)

Op 18 september verschijn ik, Chris, voor de derde keer op rij aan de start van de Dam tot Damloop, het hardloopevent van Amsterdam naar Zaandam. Ook dit jaar kijk ik weer erg uit naar deze 16.1 kilometer en voel ik me haast verplicht om een nieuwe PR neer te zetten. Zeker wanneer ik me bedenk dat mijn snelste tijd op deze afstand 1:06:08 is en mijn DamloopPR op 1:11:39 staat. En met nog minder dan een maand te gaan, betekent dat dat er werk aan de winkel is! Gelukkig helpt ASICS daar een klein beetje mee, want op 11 augustus bezocht ik op uitnodiging de Run2Day op de Overtoom in Amsterdam.

#Damloopstore
Eenmaal aangekomen bij de Run2Day worden we uitgenodigd om een kijkje te nemen in de kelder, in eerste instantie dacht ik dat daar het magazijn van de winkel was, maar niks was minder waar (oops..!). Want in de basement van de winkel is een heuse Dam tot Damloop pop-up store gemaakt. Deze pop-up store is dé plek om je outfit en de laatste informatie over de Damloop te scoren, en de plek om je shirt te personaliseren en een complete outfit te winnen (en geef toe, daar zijn we allemaal gek op toch?!). Hoe jij kans maakt op deze outfit, lees je onderaan deze blogpost. Maar eerst..

De avond begint met een aftrap van Robert Lathouwers (Robert Wie? Onze 800meter sprinter op de Olympische Spelen van 2008 en 2012), waarbij hij ons meeneemt op het pad dat hij bewandeld heeft om op de Spelen te komen. Sprinten en met name eindsprinten staat daarbij centraal en dat wordt dan ook ons geheim voor de Damloop. Tijd om ons daarop voor te bereiden dus. Om te beginnen krijgen we allemaal de nieuwe Dynaflyte schoen, de nieuwste en lichtste langeafstand schoen van ASICS, die ervoor gaat zorgen dat we geen onnodige grammetjes mee hoeven te slepen in onze race van Amsterdam naar Zaandam.

Asics bloggers event 11 aug Zout Fotografie (154 van 154)

#Running
Nadat iedereen zijn renschoen en -kleren heeft gepast, zijn we klaar om uit te vliegen! We beginnen onze trainen en rennen rustig richting het Vondelpark als warming-up. Eenmaal daar aangekomen starten we met een aantal stretch-oefeningen. Waarbij hij nog even benadrukt dat je altijd dynamisch moet rekken (maar dat doen we natuurlijk allemaal al, jij toch ook?!). Daarna beginnen we met verschillende oefeningen die onze techniek ten goede komt (niet alle oefeningen gaan mijn even soepel af, bij sommige voel ik me bijna motorisch gestoord..), we focussen ons op een snelle reactietijd in onze benen en maken ons klaar voor de eerste sprints. Gelukkig gaat dat dan weer een stuk beter, we beginnen technisch met kleine stapjes op een hoge frequentie en starten dan direct door naar onze sprint. Het leukste is dat we zij aan zij starten, waardoor de competitieve Chris weer wakker wordt. Alles eruit en knallen.

Dan is het tijd voor het echte werk, tijd voor de sprinttraining. We doen intervallen: 50 seconde op 90% van onze eigen maximale sprintsnelheid, 10 seconde op 100% en vervolgens 60 seconde uitlopen. En ik kan je vertellen dat is behoorlijk zwaar, zeker na mijn leg- en backday die ik twee dagen voor de training had.. Maar no pain, no gain toch? De dag na de sprinttraining is de spierpijn dan ook goed voelbaar en dat betekent maar één ding: ik moet dat soort oefeningen en trainingen vaker doen. De oefeningen zijn waarschijnlijk ook super nuttig voor jou, in onderstaande aftermovie zie je ze voorbij flitsen:

#Winning?
Wil jij vanaf je volgende training en wedstrijd vliegen in plaats van rennen? Zorg dan dat jij het te gekke ASICS pakket wint. Dit doe je door een vijftal vragen te beantwoorden op de website van de Run2Day. De antwoorden op de vragen vind je in de Damloopstore bij de Run2Day op de Overtoom in Amsterdam. En ik weet niet of jij aan de start van de Damloop gaat verschijnen, want als dat wel zo is, is het extra leuk om jouw eigen Damloop shirt te laten bedrukken. Je kunt je shirtje namelijk in drie designs laten bedrukken.

Damstore

#Damloop&You
Meedoen is goed, doelen stellen is beter en doelen opschrijven is geweldig. Want dan haal je nog meer uit jezelf, daarom daag ik jou uit om je streeftijd in een comment achter te laten. Dus, wat is jouw streeftijd?

Let me know!

?

Chris (& Francien)
Foto’s door Chris & @zoutfotografie

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Hier zie je trouwens nog de aftermovie van mijn vorige te gekke avontuur!

Recent