De ideale hardloophouding: het bovenlichaam

Zoals jullie konden lezen in mijn artikel, Get hooked, de ideale hardloophouding, spelen er veel dingen een rol bij de perfecte hardloophouding. Daarom ga ik deze maand dieper in op de verschillende onderdelen. Deze week: het bovenlichaam.

1) Je bent geen Zlatan Ibrahimovic
Zoveel mogelijk mensen proberen neer te hoeken tijdens je hardlooprondje is nergens voor nodig. Houd je armen dus gewoon dicht bij je lichaam. Dat kost je ook zeker minder energie, waardoor je uiteindelijk harder gaat lopen!

2) Je hoeft niet te winnen van Rico Verhoeven
Veel mensen die hardlopen denken dat ze een potje moeten boxen en lopen met gebalde vuisten. Dit is helemaal niet nodig. Ontspan gewoon je handen. Je kunt bijvoorbeeld doen alsof er een veertje tussen je duim en wijsvinger zit die je voorzichtig moet vasthouden.

3) Je bent geen Jamie Oliver
Vaak zie ik als ik training geef mensen (ik noem geen namen) enorm hakken met hun armen. Maar je staat niet in de keuken, je loopt gewoon een rondje hard. Hou ze in een ontspannen hoek van 90 graden. En dames: voor je borsten heb je een BH. Je hoeft ze dus niet te ondersteunen. ūüėČ

4) En ook geen Anna Pavlova
Mensen hebben vaak de neiging om hun boven lichaam heel erg mee te bewegen, maar dit is erg ineffici√ęnt. Let er dus op dat je je bovenlichaam niet te veel heen en weer draait tijdens het lopen. Je bent geen ballerina die continue een aanzet doet tot een pirouette.

5) En hoe graag je het ook zou willen… ook geen Naomi van As
Wat hardlopers dan wel weer gemeen hebben met ballerina’s is dat het belangrijk is om hoog (volgende week meer hierover) en rechtop te lopen. Let er dus op dat je hoofd in een rechte lijn boven je lichaam staat en niet loopt alsof je een hockeywedstrijd aan het spelen bent.

In welke persoon herken jij jezelf en aan welke punten mag er bij jou nog gewerkt worden? Ik ben benieuwd!

?

Bregje (& Francien)

Follow my blog with Bloglovin, Facebook Instagram & Twitter

P.S. Aangenaam kennis te maken trouwens. Mijn naam is¬†Bregje¬†en ik ben hardlooptrainster. Ik deel wekelijks mijn kennis omtrent hardlopen met jou. Je kunt me niet alleen hier op¬†Girls Love 2 Run¬†volgen, maar ook op mijn¬†Instagram profiel. Waar ik je dagelijks voorzie van tips, tricks en video’s.¬†

Recent