De jongens vs. de meisjes

Hardlopen met twee jongens is best wel een opgave, al zeg ik het zelf. Ik bedoel ik ren al heel wat jaartjes hoor, maar het tempo van mijn mannelijke runbuddies ligt toch standaard ietwat hoger dan mijn eigen tempo. Wat zijn nou de voor- en nadelen aan hardlopen met jongens?

Laat ik beginnen met de nadelen (eerste het slechte nieuws en dan het goede nieuws):

– Zoals ik al zei, ze rennen standaard harder! Ook al houden ze zich in, omdat jij als meisje mee rent. Ze rennen soms gewoon net iets te hard. Zelfs als ze bijna nooit lopen, rennen ze nog steeds harder! Oneerlijk hoor.
– Als ze achter je lopen weet je nooit precies waar ze naar kijken. Ik word er altijd een beetje onzeker van… Zit mijn haar goed? Is mijn oma-onderbroek te goed zichtbaar (hipsters zijn de oplossing)… And so on..
– Als je eigenlijk even wilt pauzeren, maar dat niet zo goed durft te zeggen. Stilstaan is voor mietjes (vind ik zelf niet overigens, ik sta graag stil om even op adem te komen). Je loopt gewoon door totdat je tong buiten boord hangt.

En dan nu de voordelen, want die zijn er genoeg!
– Ik als show-off presenteer maar al te graag mijn hardloopskills aan jongens, ‘kijk ik ben Jan (nee ik heet Francien) moet je zien hoe hard ik rennen kan!’ Ik trek maar al te graag een sprintje, omdat ik oprecht geloof dat ik heel hard kan rennen, toch is het al meerdere malen gebleken dat dit niet zo is..
– Samen mensen kijken en dan bedoel ik eigenlijk langslopende meisjes beoordelen. Ik geef een kritisch oordeel over haar kledingstijl en de jongens geven een oordeel over haar totale looks.
– Het voordeel van lopen met jongens is, is dat je nooit de weg kwijtraakt. Tenminste dat is bij mij het geval. Maar ik loop zelfs op een rechte weg nog de verkeerde kant op. Afgelopen zondag waren we elke keer de route kwijt, maar mijn hardloopbuddies wisten nog steeds waar ze ongeveer waren… Ik dus niet.
– Dankzij mijn hardloopbuddies heb ik afgelopen zondag een hardloopprestatie (al zeg ik het zelf) geleverd die ik alleen niet zou kunenn volbrengen. Namelijk 21 kilometer afleggen. Maar ik moest wel doorgaan, want zij stopten ook niet…

Wat zijn voor jouw de voor- en nadelen als je samen met een jongen rent?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter<

Recent