De koptelefoon voor elke hardloper

Een van de grootste September Running Issues? De eeuwige zoektocht naar de harloop holy grail. Hardloopschoenen staan op nummer 1, maar daarna komen toch echt wel de oordopjes. Uiteraard heb je voor- en tegenstanders, maar voor veel lopers is muziek tijdens een run een must. Zeg eens eerlijk: ben jij van de harde hiphop of ren jij het beste op de beats van The Prodigy?

Speld in een hooiberg
Het zou toch niet zo moeilijk moeten zijn, maar qua oordopjes ben ik nogal een running Goudlokje: niets is goed genoeg. Zijn de oortjes te klein, dan vallen ze bij iedere stap uit. Te grote oortjes krijg ik weer hoofdpijn van. En dan hebben we ook nog het snoer: als deze te lang is raakt die in de knoop tijdens het rennen en een kort koordje trek ik steeds los. En wat nou als je ook nog het volume wilt regelen of een telefoontje wilt aannemen tijdens je run? Nou, dan maak je het jezelf behoorlijk ingewikkeld.

SHQ8300LF_00-U2P-global-001

De perfecte match
Staak je zoektocht, de Philips ActionFit Airborn, of SHQ8300, is het antwoord op al jouw wensen. Deze ultralichte draadloze oordopjes zijn draadloos dankzij de bluetooth verbinding met je telefoon. Daarnaast heb je keuze uit drie verschillende opzetstukjes: de gewone versie, eentje met een stabiliteitsvergrendeling (hallo scrabble woord) voor in je oorschelp, en een grote voor om je oor. Dankzij deze perfecte fit heb je zelfs met een korte coupe geen last van uitstekende Shrek oren.

philips_jetkit

 

Turn on the music
Met het magneetje klem je de oortjes vast aan je kleding en je bent klaar om te gaan. Ondanks dat het geluid van goede kwaliteit is, ben je niet totaal afgesloten van de geluiden om je heen. Erg belangrijk en veilig als je buiten rent. Daarnaast kun je je muziek delen met andere koptelefoons via de MusicChain™ technologie, zodat jij en je running buddy naar dezelfde muziek kunnen luisteren.

SHQ8300LF_00-UPL-global-001

Final verdict
Dat is natuurlijk allemaal heel fijn, maar voor het hardlopen moet je koptelefoon maar twee dingen (heel goed) doen: goed geluid leveren en goed blijven zitten. En na een test run kan ik je verzekeren: dat doet hij beide. Van Chopin tot Drake klinkt het top, hoewel je van zulke kleine oordopjes niet hetzelfde hoeft te verwachten als van een grote, professionele on-ear koptelefoon. En als de oortjes tijdens het rennen niet een keer uitvallen, is het wat mij betreft tijd om de zoektocht te staken.

PLUSPUNTEN
+ De geluidskwaliteit (perfect om Franciens playlists te beluisteren)
+ Snelle verbinding met je telefoon
+ Licht materiaal voelt fijn en soepel aan
+ De oortjes blijven goed zitten en steken niet uit
+ Zweet- en regenproof

MINPUNTEN
– Je moet heel hard op de knopjes drukken
– Alleen tijdens de looppauzes valt af zo nu en dan de verbinding met de telefoon weg

Wat is jouw perfecte hardloop koptelefoon?

?

Anneloes 

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent