De Tien: alcoholvrije drankjes

Om je voor te bereiden op jouw snelste 10 kilometer ooit in mei, deelt Francien deze maand haar favorieten in lijstjes van tien met je.

Nee nee nee, iedere viezerik die nu op deze pagina is beland door de misleidende titel kan maar beter vertrekken. Om vandaag te vieren dat het zaterdag is, op 9 mei is, of dat je net een stuk hebt hardgelopen, of dat je vreselijk kater net is verdwenen, of omdat je bent begonnen met taperen aangezien je race volgende week al is, zet ik de hieronder de tien lekkerste non-alcoholische drankjes voor je op een rijtje.

2ece19913fed9708fe19f3ceaa922554

Water + smaakje
Neem jij je ook altijd voor om meer water te drinken maar lukt dat nooit? Dan heb ik de oplossing waarvoor je (waarschijnlijk) niet eens naar de supermarkt hoeft. Vul een kan met water, snij je favoriete fruit in plakjes en voeg dit toe aan het water. Zet deze even in de koelkast om af te laten en koelen en voila: een super gezonde dorstlesser. Mijn favoriet is met schijfjes sinaasappel en aardbeien.

0c38c568481f6bedf7f0707574d0c0e1

Water + smaakje + bubbels
Voor iedereen die iets minder creatief is met water en fruit (ja, wat je zegt ben je zelf…), kan helemaal los gaan met Spa. De Spa rood variant is er nu ook met citroen, grapefruit, munt en zwarte bes. Super verfrissend, maar zonder de caloriën.

675478f977f451d3a27412dbcf07ffcb

Wijn, maar dan net even anders
Amé is een lichtbruisend, zoet drankje op basis van 45% vruchtensap en kruiden. Er zijn drie verschillende varianten: rood (met vlierbes en citroen), rosé (met framboos en zwarte bes) en wit (met druif en abrikoos). Gooi dit drankje, dat ook nog eens vrij is van kunstmatige kleur- en smaakstoffen, gewoon in een wijnglas en niemand ziet het verschil. En ja, dit fancy drankje koop je gewoon bij de supermarkt.

3fcc018871429bba799bcab9d7dec5e6

Like a BOS(s)
Voor iedereen die helemaal gek is op ijsthee, maar het liever niet drinkt vanwege de bergen suiker die er in zitten, heb ik de oplossing: BOS Ice Tea. Deze gezonde versie van onze geliefde ijsthee komt uit Zuid-Afrika en is helemaal biologisch. In de ontzettend vrolijke blikjes is geen plek voor kleurstoffen, caffeine en conserveringsmiddelen. Des te meer ruimte blijft er over voor de biologisch verbouwde rooibos waar het drankje van is gemaakt. Daarnaast is het ook nog eens goed voor het milieu: voor iedere 2000 verkochte blikjes wordt een nieuwe boom geplant. Proeven? Dat kan bij verschillende horecagelegenheden in Amsterdam en Marqt.

natural-ginger-ale-recipe-2_thumb

Ook voor blondjes en brunettes
Ik heb het helemaal ontdekt: Ginger Ale. Volgens velen is dit drankje ook uitermate geschikt bij allerlei kwaaltjes: maagproblemen, misselijkheid en sommige beweren zelfs dat het vormen van kanker kan voorkomen. Geen idee of het allemaal waar is, maar ik neem nog een groot glas met een flinke portie munt en citroen. Proost!

Flaschencomposing.indd

Limonade, uh bionade
Bionade is een biologisch alternatief voor limonade met flink minder suiker. Het drankje, oorspronkelijk bedoeld als suikervrije dorstlesser voor kinderen, komt bij onze oosterburen vandaan. De drank is koolzuurhoudend en wordt net zo gebrouwen als bier. De licht bittere varianten komen in vlierbes, lychee, kruiden en gember & sinaasappel.

456533666_1280x768

Coca-Cola Life
Je kunt er onmogelijk omheen: de nieuwe Coca-Cola Life. Naast de bekende rode, zilveren en zwarte blikjes, knalt nu ook een groene variant uit het frisdrankschap. Met eenderde minder caloriën en 35% minder suiker dan de gewone Cola, biedt het merk een iets gezondere variant op hun oh zo bekende rode variant. De natuurlijke zoetmaker Stevia, een klein plantje uit Zuid-Amerika, vervangt suiker om de drank zoeter te maken. Vandaar dat Coca-Cola Life als eerst in Argentinië Chili op de markt kwam voordat het drankje in Europa in de schappen lag. Volgens de kenners is de smaak identiek aan die van de signature drink.

Appelaere

Wat lekker is…
… hoeft niet van ver te komen! Dat bewijst de Appelaere (torenhoog favoriet in deze lijst) met hun overheerlijke appelsap uit Zeeland. Deze troebele variant op de klassieke appelsap is 100%t natuurlijk, dus met iedere slok krijg je volop vitaminen en mineralen binnen. Even schudden en genieten!

5cabcf76e0e6ae4ba99efa98ed7a1023

Geen alcohol, toch feest
Het feest is niet compleet zonder bubbels en Jip & Janneke weten dat als geen ander. Voor slechts €2,50 en een bezoekje aan de plaatselijke HEMA heb je een bruisende fles alcoholvrije aardbeien- of appelchampagne van dit beroemde duo.

3035a875ab3be27820fefeb07b97bd42

The Unbeatable
Voor mij hoeft de temperatuur niet rond het vriespunt te liggen voor mijn nummer 1: warme chocolademelk. Al vallen de mussen van het dak, voor deze bruine liquid happiness mag je mij zelfs midden in de nacht wakker maken. Uiteraard met een flinke berg slagroom.

Wat is jouw favoriete alcoholvrije drankje?

PH: Pinterest

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent