De Tien: beloningen na het sporten

Om je voor te bereiden op jouw snelste 10 kilometer ooit in mei, deelt Francien deze maand haar favorieten in lijstjes van tien met je.

Tussen mijn krachtoefeningen in de sportschool (of de Rotterdam Marathon) door denk ik watertandend aan de versgebakken pannenkoeken met kaas en spek die thuis op me wachten (lekkerrr!). Het is namelijk superfijn om jezelf te belonen na het sporten. Direct erna, of als je een bepaald doel behaald hebt (bijvoorbeeld een trainingsschema volbracht, of voor het eerst een bepaalde afstand gerend). Vandaag heb ik tien voorbeelden van hoe ik mezelf beloon na het sporten, wie weet ook wat voor jou straks na die 10K-training?

Liefde gaat door de maag
Wat is er beter na een goede workout dan een gezond maal? Denk bijvoorbeeld aan lekkere salade met gegrilde vis of kip: je voelt je geheid überfit. Maar, ik zal het niet ontkennen: hoe heerlijk gezond eten na een workout ook is, soms heb je gewoon een gigantische craving voor iets ultra ongezonds. Ik ga het liefst voor een hamburgertje of frieten met lekker veel mayo.

The dance with no…
Hey, je bent toch al zweterig! Kan je die endorfinen die je van het sporten gekregen hebt meteen weer loslaten op je sekspartner naar keuze 😉

Get your fix on Netflix
Na inspanning komt immers ontspanning. Niets lekkerder dan, zonder überhaupt je sportkleding uit te trekken, neer te ploffen op de bank met een mini-marathon van je laatste Netflix verslaving.

Nieuwe hardloop gear
Dit is misschien wel mijn favoriete (helaas ook de duurste) manier om mezelf te belonen: nieuwe sportkleding! Onder het mom van ‘dat motiveert om de volgende keer nóg harder of verder te gaan’ trakteer ik mezelf graag op nieuwe schoenen, tights, of heel soms zelfs een horloge (bij grote mijlpalen!).

Een lunch buiten de deur
Liefst met een vriend of vriendin samen je even lekker laten bedienen in een restaurant: goedkoper dan een diner buiten de deur, wel net zo lekker en luxe.

Net-niet online shoppen
Let’s face it: we kunnen niet altijd maar (bergen) geld uitgeven om onszelf te belonen. Een half uur ongegeneerd browsen door de virtuele kledingrekken van mijn favoriete webshops is dan soms ook al een heerlijke beloning. Al moet ik mezelf wel bedwingen om écht écht niets in mijn winkelmand te gooien…

Grafiekjes-fetish
Super nerdy maar soms ook super bevredigend: na het rennen meteen kijken hoe ik het gedaan heb. Hoe snel ging ik? Hoe ver? En hoeveel meters klimmen waren die Amsterdamse bruggetjes dit keer?

Pretty lady
Na jezelf gepusht te hebben tot de limit is het pay back time. Laat jezelf van top tot teen laten verzorgen bij je lokale sauna of salon: massage, manicure, lekker het stoombad in, alles kan! En na hard werken is het dubbel genieten.

Lekker lang in bad
Als je het geluk hebt om een bad te hebben, maak er dan ook gebruik van! Heerlijk lang in bad met je favoriete badschuim of badzout is een ultieme (gratis) beloning. Ook nog eens goed voor je spieren na het sporten.

Schone slaapster
Soms als beloning, soms per ongeluk: middagslaapje na je work-out. Zeker als je daarvoor lekker lang en warm hebt gedoucht en je zit met een volle buik op de bank… Hmmm!

Voor welke beloning kom jij van de bank af?

PH: Joyce Bongers

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent