De Tien: k*t- opmerkingen

Om je voor te bereiden op jouw snelste 10 kilometer ooit in mei, deelt Francien deze maand haar favorieten in lijstjes van tien met je.

Meisjes die hardlopen in de zonnige buitenlucht: bij het andere geslacht roept het (in sommige gevallen) allerlei vragen en reacties op, die niet altijd onder stoelen of banken worden geschoven. In al die jaren dat ik al hardloop heb ik dan ook een behoorlijke lijst met (k*t)opmerkingen heb opgebouwd. Het is niet allemaal zo’n drama: sommige zijn zo leuk dat ik ze direct op Instagram kan knallen als motiverende quote. Maar jij weet, net als ik, dat dit helaas niet altijd de persoon is waar we een gezellige opmerking van meekrijgen. Nee, aan de andere kant van dat spectrum heb je dat dappere jongetje dat met zijn vriendjes staat te chillen, maar opeens verandert in een aandachtvragen pestventje als hij jou in zijn vizier krijgt. Van grootste fan tot grootste klojo, ik heb hieronder mijn tien opmerkingen voor je op een rijtje.

‘Mag ik met je meelopen?’
Lastige, voor mij een multiple choice:

  1. A) Ligt eraan wie het vraagt (yes I’m a sucker for Mr. Right)
  2. B) Ligt er ook aan of hij (of zij) het vol kan houden
  3. C) Als beide met ‘ja’ beantwoord kunnen worden, dan mag je inderdaad meelopen

‘Hardloper, doodloper!’
Als ik deze uitspraak naar mijn hoofd geslingerd krijg, gaan mijn nekharen rechtovereind staan. Het mag dan wel lekker rijmen, maar heb je enig idee wat je zegt? Er is altijd een kans dat ik, of ik nou hardloop of niet, net als jij opeens dood neer kan vallen. Mocht je het nodig vinden om deze woorden uit te spreken, kom dan ook meteen even met een stevige wetenschappelijke onderbouwing. Dan praten we weer verder.

‘You go girl’
Dat vind ik een van de leukere, ongevraagde aanmoedigingen. Iemand die mijn prestatie erkent en dit zegt, spoort mij ook nog eens aan het beste uit mijn run te halen. Keep ‘em coming!

‘Komop dat kan harder!’
Wacht,, schreeuw jij dit nou naar mij terwijl jij met je luie reet op een bankje in het park bent neergestreken? Laat mij lekker in mijn waarde, dan doe ik dat ook bij jou.

‘High five?’ (vergezeld door een opgestoken hand)
Uiteraard wil ik je high fiven, maar bij dit korte moment van lichamelijk contact krijg je er gratis een portie speeksel, zweet en misschien nog bloed bij. Juist: IEWWWWWW. Meteen even je handen wassen dus. #justsaying

‘Dat ziet er strak uit!’
Uhm, wacht, heb je het nou over mijn tight? Want die zit inderdaad strak ja, dat is ook waarom ik hem aangetrokken heb.

‘Check die billen!’
‘Mooi hé? Van mijn moeder gekregen! JLO is er niets bij.’ Deze comment beschouw ik altijd als een compliment. Ik ben trots op mijn hangbillen die keihard drillen als ik loop. Dus bedankt dat je dat ook opmerkt. Toch zijn er ook scenario’s waarbij ik niet zo blij ben met deze opmerking. Ik ben een keer flink op mijn bil getikt voordat bovenstaande woorden uitgesproken. Ik schrok me rot, verstijfde en rende lichtelijk in paniek door. Mijn running buddies kwamen voor mij op, maar alleen zou ik die persoon nooit terecht hebben durven wijzen. Handen af!

‘Wat kijk je nou?!’
Dat vind ik dus de allermooiste opmerking ooit. Waarom? Omdat ze alleen zagen dat ik keek omdat ze zelf ook zaten te kijken! Dat vuur ik dan ook meteen terug, zijn ze snel weer uitgepraat.

‘Loop maar vast vooruit, ik haal je zo wel in!’
Serieus? Wat denk jezelf?

‘Yo chickie! Yo!!!!! Yo lekker wijf!’ YO! HOOR JE ME WEL?! BEN JE DOOF OFZO?! K*THOER!
Girl: dit hoef je absoluut niet te pikken. Je bent inderdaad een lekker wijf, maar een k*thoer? A) Weet je helemaal niet welk beroep ik uitoefen en B) als ik een hoer zou zijn, dan is dat mijn beroepskeuze en hoef je mij daar niet tijdens mijn run aan te herinneren.

Weet je wat nou het allerstomste is? Op al deze opmerkingen zou ik eigenlijk wat terug willen zeggen, maar dat bedenk ik mij pas een kilometer later. Heb jij genoeg van dergelijke opmerkingen? Muziekje wat harder en keihard doorrennen zonder op- of om te kijken. Ik ren hier verdorie toch niet voor jouw entertainment?!?

Welke (rot)opmerkingen krijg jij allemaal naar je hoofd geslingerd tijdens je run?

PH: Joyce Bongers

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent