De Tien: Vaseline to the rescue

Om je voor te bereiden op jouw snelste 10 kilometer ooit in mei, deelt Francien deze maand haar favorieten in lijstjes van tien met je.

Oma’s huis-tuin-en-keukenmiddeltjes, de allerduurste cremes, het goedbedoelde advies van mede-hardloopsters… Allemaal kunnen ze niet tippen aan een ding: Vaseline. Trust me, Vaseline is dé Duct tape voor je lichaam. Want de uitspraak ‘If you can’t fix it with Duct tape (lees: Vaseline), you can’t fix it with anything’, is zeker van toepassing. Dit is niet alleen het meest effectieve, maar ook het goedkoopste middel om je lichaam mee te repareren. In een woord: wondermiddel!

Droge huid?
Superleuk dat je knetterharde knaken over de toonbank smijt om je huid van een laagje fluweel te voorzien met een dure moisturizer. Maar girl, Vaseline doet precies hetzelfde voor een fractie van de prijs. Dus: smeren maar!

Toos make-up loos
Ik. Haat. Make-up. Sorry, ik vind het gewoon te veel gedoe (al moet ik toegeven dat ik er met make-up tien keer beter uit zie). Toch vind ik het maar super onhandig als ik moet sporten, maar dat vergroot toch weer mijn kansen als Mr. Right ook on the run is. Hier komt Vaseline to the rescue: het is een prima lipgloss, oogschaduw en highlighter in een!

Ruwe handen
Ja, God straft direct als je net op die ene koude lentedag je handschoenen thuislaat. Vooral in dit ‘tussenseizoen’ heb ik heel vaak last van ruwe handen. Totaal niet sexy dus. Voor het slapen gaan smeer ik daarom mijn handen in met Vaseline. Om niet ook meteen al mijn lakens onder de smurrie te smeren, draag ik altijd een paar katoenen handschoentjes. Met als resultaat: fluweelzachte handjes om mee waker te worden.

Vaseline_JoyceBongers_gl2r (2)

Cara Delevingne gone wrong
Ik mag zelf dan wel geen last hebben van opvallende wenkbrauwen, maar jij duidelijk wel. Ik kwam je tegen op mijn run en moest heel erg lachen, want ze zaten me toch een partij in de war! Ben je ternauwernood ontsnapt aan een stevige Zuidwestenwind? Ook hier kan je niet zonder Vasline: daarmee breng je diezelfde wenkbrauwen in een oogwenk weer terug in model.

Schuurpapier
Mijn borsten, ongeacht het merk sport BH, laten na gemiddeld 17 kilometer wel een keer wat van zich horen. Omdat ze constant voor mij applaudiseren tijdens mijn run, worden ze na 17 kilometer toch ook echt wel heel erg moe. En lichtelijk geïrriteerd. De constante strijd (lees: wrijving) met de band van mijn bh gaat dan toch zorgen voor kleine wondjes. En uiteraard worden die met iedere meter groter en dieper. Denk vooral niet dat een warme douche na afloop verlichting brengt. Leuke sport he, hardlopen? Maar om deze ellende te voorkomen, smeer je gewoon Vaseline onder je BH band. Of neem het zeker voor het onzekere en smeer gewoon je hele borstpartij in. Dan ben je maar in een keer door je pot Vaseline heen: voorkomen is beter dan genezen!

Oksels
De huid onder mijn oksels is ook flinterdun en daar krijg je, verrassing, na 21 kilometer dus ook wondjes. De wrijving van mijn sportbh of hempje zorgt weer voor die fijne kleine wondjes, die aanvoelen als een heuse bosbrand. Ook hier voorkomt preventief smeren met Vaseline een heleboel leed.

It’s a short story
Een veelgemaakte beginnersfout: het shortje. Ik heb er welgeteld 63, maar denk maar niet dat ik ze ooit nog aan doe met hardlopen. Ik schaam me absoluut niet voor mijn bovenbenen, in tegendeel zelfs. Maar hoe vaak kwam ik niet thuis na een run dat de vellen tussen mijn benen hingen? Ik trek mijn shortjes nu uit de kast voor de sportschool wanneer ik een gevarieerd trainingsprogramma heb (en uiteraard om indruk te maken met mijn prachtige bovenbenen). Wil je toch je prachtige bovenbenen showen tijdens je run, dan is (wederom) het devies: insmeren die handel.

Bye bye baby hair
“Francien jij hebt altijd van dat babyhaar dat rechtovereind staat als je rent, ook al heb je lang haar!” Tsja, als ik terugkijk naar mijn beruchte hardloopselfies, dan kan ik niet anders doen dan iedereen gelijk geven. De quick fix is easy! Smeer wat Vaseline op je vingertoppen en plakken maar.

Tot in de puntjes
Tot in de puntjes verzorgd… Kijk, mijn (gespleten) haarpunten zijn niet mijn beste asset. Dat kan ik met zekerheid zeggen omdat ik laatst na een run zelfs van een kapper op mijn kop kreeg. Die gespleten haarpunten, niet te verwarren met met gespleten persoonlijkheid, verwen ik zo af en toe met een flinke dosis Vaseline.

Vaseline_JoyceBongers_gl2r (3)

Shining star
Mijn laatste toepassing van Vaseline is echt super vies, maar ik zweet het je: je gaat mij er ooit dankbaar voor zijn. Na een marathon (of dagen achter elkaar zuipen), wil het wel eens gebeuren dat je sterretje uitdroogt. Nee, maar echt. Dus: pak een flinke klodder Vaseline en ga opzoek naar je sterretje. En omdat natuurlijk niemand blij wordt van poep aan zijn vingers: doe eerst even een plastic boterhamzakje om je vinger.

Eigenlijk komt het er op neer dat je voor elke run een bad kunt nemen in de Vaseline. Waar je dit wondermiddel koopt? Bij elke drogist voor slechts een paar euro.

Waar gebruik jij Vaseline voor?

PH: Joyce Bongers

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent