Dear Anonymous,

‘ZIJ maakte een fout, HIJ maakte hem onuitwisbaar. Wat is een mening waard zonder verdieping?’ – Barry Atsma

Wie had dat ooit gedacht? (Jij,) ik en Barry samen in een TV commercial? Van een nachtmerrie, naar een langgekoesterde droom die uitkomt. Namelijk mijn TV debuut (en dat een week lang). Waar dat internet (én foto) toch allemaal wel niet goed (en slecht) voor is…

Je hebt de comments op de post van 21 december misschien wel gelezen. Misschien ook wel niet. Pijnlijk moeten ze ook voor jou zijn geweest. Publiek domein, zonder enige vooraankondiging. Ik heb van sommige comments wakker gelegen. Jouw reactie hield me het langst wakker. S O R R Y was genoeg geweest. Die woorden verschenen NIET op mijn beeldscherm.

Ik beSEFte dat ik het moest laten gaan.

Ik laat het..
Denken doe ik
Slapen moet ik
Het gaat niet,
Vallen, opstaan daarom bloed ik
Ik klaag niet
Conversatie sorry maar
Ik praat niet
Niks persoonlijks, echte shit
Ik haat niet
Te moe om te haten, te druk om te slapen
Ik hoor alleen mezelf praten dus laat me (Flinke namen – Wolken)

Toen ik gevraagd werd mee te werken aan deze campagne, wist ik dat ik me opnieuw bloot moest geven. Op mijn manier. Op mijn voorwaarden. Ik voeg mijn woord bij de daad (niet andersom, zoals het eigenlijk hoort). Anderen helpen in mijn eigen woorden.

Deze woorden tezamen vormen in februari 2016 een boek. De ti(e)tel? ‘Francien laat je tieten nog eens zien.’ Geschreven om te (h)erkennen. Geschreven om te informeren. Maar bovenal geschreven om een ander te helpen.

Ik had graag met je gepraat zodat het oordeel, dat ik vel, weloverwogen is.

Want wat is mijn mening waard zonder verdieping? 

Liefs, 

Francien

P.S. Deze commercial is trouwens te horen op de radio. Te zien op de grote NS stations. En zaterdag is het achterliggende verhaal te lezen in Trouw. 

Schermafbeelding 2015-09-15 om 14.47.19

P.P.S. Trouw hoofdredacteur Cees van der Laan stuurde mij (en twee anderen) een open brief. Goed om te lezen.

P.P.P.S. Deze campagne is uitgevoerd in opdracht van Trouw. Mede mogelijk gemaakt door StorySupply, Kokoro Amsterdam en The Fame Game.

Recent