Dear Dafne Schippers,

Dear Dafne Schippers,

Ik weet niet of je me kent, maar ik ben dus Francien. Ik heb trouwens 17.7K Instagram volgers. Jij sinds vandaag 9.4K (eergisteren nog rond de 6.3K). Dat maakt jou wederom de nummer twee van de (Instagram) wereld.

Toen je drie maanden geleden besloot Instagram te verkiezen boven Facebook wist ik direct dat je een goede keuze had gemaakt. Op Facebook zat je behoorlijk aan de taks met een luttele 22K volgers (zullen er na gisteren ook wel weer meer zijn met dank aan Run2Day NederlandNike Running NederlandLosse VeterRunner’s World Nederland én Girls Love 2 Run (Nederland).

Gisteren heb je in de halve finale maar weer eens bewezen dat je er één was om rekening mee te houden. Dit werd ook beaamt door
Dionne de Graaff en Gregory Sudoc. Je wist toen al te pieken met 7.000 Instagram volgers op het hoogtepunt.

Toen je gisteren om half 4 Nederlandse tijd bijna de winst wist te behalen zat ik met mijn duim op het puntje van mijn smartphone. Dat deed ik overigens samen met je (Instaloze) vriendinnen (thank God ze bestaan nog) op Sportcentrum Papendal.

Toen zelfs Gregory Sudoc zijn blijdschap niet meer onder spikes of tights kon steken liet ook ik me gaan. Ik benoemde je tot kroonprinses op de sprint. Ik liet me vervolgens ontzettend meeslepen in de hashtag strijd. #beijing2015 #sportgeschiedenis #zilver #wkatletiek

Dafne ik weet nog goed hoe je begon met Instagram. ‘Wat is een hashtag?’ vroeg je het Nike social team. Daar maak je overigens af en toe gebruik van. Je mag ze overigens best wat vaker gebruiken. Het vergroot namelijk je bereik en naamsbekendheid. Maar goed je doet het ook pas drie maanden. Dus ik kan het je ook niet kwalijk nemen. De hashtag van dit toernooi is trouwens #beijing2015 (zelfs ik moest even Googlen hoe je dat nou precies schrijft). Als je deze hashtag besluit te gebruiken dan gaat je dat nog zoveel extra’s opleveren. Echt. Met name volgers.

Je concurrente, Shelly-Ann Fraser-Price aka @realshellyannfp, loopt op dit moment nog op jou (en mij) voor met 56.4K volgers. Maar goed Shelly is AL 28 jaar (ik trouwens ook) en jij nog MAAR 23 jaar. Ik verwacht daarom dat je in korte tijd aan haar voorbij zult gaan. Zoals je dat vandaag ook bijna deed. Daarom wil ik heel Instagrammend Nederland vragen om Dafne te volgen op Instagram: https://instagram.com/dafne_schippers/.

Dafne je begrijpt dat dit hele verhaal nergens op slaat, maar dat komt omdat ik niets heb aan te merken op de door jou geleverde prestatie. Wat heb ik ontzettend genoten van je prestatie. Je bent een ware (Instagram) heldin. Ik reken daarom aanstaande vrijdag (200m) op je zelfvertrouwen en je rust waar IEDEREEN het over heeft. Ik zit in ieder geval aan mijn smartphone gekluisterd.

Dafne zet ‘em op vrijdag!

Liefs,

Francien

P.S. Mijn fotografe Joyce Bongers Photography wil je ook best een keer vastleggen op haar Insta-camera.

P.P.S. Vergeet je niet te stemmen op het hardloopblog van het jaar Dafne? www.runnersweb.nl/verkiezing 

Recent