#DOCEMBER

Dear December,

Je behoort tot één van de mooiste maanden van het jaar. Je brengt me (vaak) sneeuw. Je zorgt ervoor dat ik mijn familie zie (vaker dan mij lief is). Ik krijg meer cadeaus. En dan het eten. Zakken vol truffelpepernoten. Kerstdiners met 23 gangen. Tot zover de positieve zijde.

Lijnrecht daar tegenover  staan heel veel opofferingen. Of moet ik zeggen smoesjes? Je bent een veelgebruikt excuus onder meisjes. Zo verruilt menig meisje haar hardloopschoenen voor Uggs, omdat het buiten te koud is.  Haar runs verplaatst ze, vanwege de kou en gladheid, naar de gym, waar ze meer kletst dan sport. De enige exercise die ze dan nog doet zijn de vele shopsessies. Opzoek naar de perfecte kerst dress, metershoge pumps die ze slechts één keer zal dragen. Haar grootste excuus? Ze STOPT ZICH HELEMAAL VOL, want op 1 januari gaat ze toch echt (weer, net als ieder ander jaar), beginnen met gezond eten een heel veel sporten. December jij bent hier de boosdoener van. Jij geeft niet het goede voorbeeld!

December het is de hoogste tijd voor een ommezwaai in je leven. Je gaat in rehab. Je bent verslaafd aan eten, cadeaus en niets doen, maar zo zit de wereld niet in elkaar. Vanaf nu heet je DOcember. Ik wil je bloed, zweet en tranen zien. Wij van GirlsLove2Run zijn er om je te begeleiden. We zullen je belonen als je er maar hard genoeg voor werkt. Wat dacht je van een VAN MOOF fiets? Of een TomTom Runner.

First things first. Het begint allemaal bij de eerste stap. Toegeven dat je verslaafd bent. In plaats van ontkennen. Het heeft lang genoeg geduurd. Je hebt geen idee wat voor schade je jaar na jaar aanricht. Ik hoop dat je begrijpt, dat dit onze laatste stroomhalm is, anders laten we je gewoon keihard vallen. Dan boycotten we je.

En meisje die dit leest. Ditzelfde geldt voor jou. We zijn er ook voor jou, echt. Every step of the way. We weten hoe het is om je in december volledig te laten gaan, hoe vervelend het is dat je op 26 december toch eigenlijk niet meer in je kerst dress past, omdat je je helemaal hebt volgestopt. We weten hoe het voelt als je hardloopschoenen voor de zesde keer onaangeraakt naar je staren in de gang.

Tot zover deze interventie. Ga je hiermee akkoord? Dan kun je hier tekenen: http://on.fb.me/1pwFOFH

We zien je op 1 december in Rehab kliniek #DOcember.

Liefs,

Francien & Team GL2R

P.S. Je ontkent? Zoals ik al eerder zei, toegeven is de eerst stap. Echt.

Recent