Dear Jelmer de Boer,

Jelmer de Boer. Van mij mag jij alles zeggen wat je wilt. Echt, alles. Maar, dat wil niet zeggen dat ik mijn ‘grafkop’ hou als jij de hardlopende medemens aanvalt. Dus hou je vast aan je idiote fitnessgewichten, want ik heb je wat te vertellen.

En grafkop? Excuse me? Laat ik hierbij even op mezelf focussen. Mijn gezicht gaat er niet echt op vooruit als ik maanden achter elkaar ren (lees: train). Ik heb, in tegenstelling tot menig Nederlander, geen plastische chirurgie nodig om mijn jukbenen zichtbaar te krijgen. Helaas blijft mijn veelbesproken onderkin prominent aanwezig, anders was mijn grafkop wel compleet geweest ja.

En dan nog even die fluorescerende outfits die je zo lekker loopt af te kraken. Heb je je ooit wel eens afgevraagd waarom ik dat draag? Nou Jelmer dat mag je best weten. Heb jij enig idee hoe ik mij voel als ik alleen hardloop op de slecht verlichte paadjes in Amsterdam Zuid? En waarom ik tegen alles en iedereen gedag zeg? Dat doe ik om dat angstige ‘what if’ scenario uit mijn hoofd te krijgen. Wat als ik nu door iets of iemand de bosjes in word getrokken en spoorloos verdwijn? Dan hoop ik dat mijn vrienden en familie alarm slaan. Dan hoop ik dat diezelfde mensen die ik daarnet nog zo vriendelijk gedag heb gezegd zich een meisje, let op, in een fluorescerende outfit kunnen herinneren. Zodat ze me aan de hand daarvan (springlevend) terug kunnen vinden. Want mijn leven is nog even te leuk om de wereld mijn grafkop te laten zien. En om dezelfde reden rennen wij dus ook in groepjes.

Echter, dit is niet de moraal van jouw en mijn verhaal. Jij klaagt dat jij het ‘in Nederland niet echt hebt getroffen, qua uitzicht’. Je hebt inderdaad gelijk als je zegt dat niemand er charmant uitziet als hij/zij hardloopt. Maar laten we een ding vooropstellen en dit is misschien een pijnlijke reality check voor jou: wij rennen niet om jou van een geweldig uitzicht te voorzien. Wij rennen omdat we trainen voor een race, we energie kwijt moeten of gewoon om fit te blijven. Okay en om er goed uit te zien in de slaapkamer. ‘Charmant voorbij rennen met een mooie ronde kont omdat Jelmer de Boer misschien mijn kant op kijkt’, heeft dan zero priority. Letterlijk, zero. En als jij dan ook nog vindt dat wij niet knap genoeg zijn: wij gaan zeker niet naar die eerder genoemde plastisch chirurg om jou een goede dag te bezorgen.

Dan nog een heel klein puntje van kritiek over die billen. Billen kun je trainen. Billen trainen is een keuze. En dan nog iets. Onze kont zit aan de acherkant (voor het geval je het nog niet door had). Wij kunnen onze achterkant niet zien. En als deze dus niet rond genoeg is voor jou, dan is dat jouw probleem. En ben jij daar de enige die daar last van heeft. En niemand anders.

Dus lieve Jelmer: laten we allemaal doen waar we goed in zijn. Wij in rennen, jij in boxjumps.

?

Francien & GirlsLove2Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter


P.S. Jelmer, jouw uitzicht boeit me echt geen REET.

P.P.S. Annemerel wist dit overigens heel netjes onder woorden te brengen.

P.P.P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

Recent