Dear Jelmer de Boer,

Dear Jelmer de Boer,

Vertel eens, heb je een Napoleoncomplex?

Voel je je minderwaardig? Heb je een ‘little man syndrome’ omdat je, kortgezegd (HAHA), je geringe lengte wilt compenseren met een ontzettend grote bek? Napoleon Bonaparte sprak ooit tot zijn Maarschalk Ney:  “U bent dan wel langer, maar ik ben groter.”

Het is alsof ik jou hoor praten, Jelmer de Boer.

Hoe lang ben je eigenlijk? Mag in centimeters hoor… dan lijkt het meer. Ben je verticaal beperkt en probeer je het horizontaal te compenseren door te gaan schreeuwen en te trainen?

Je hebt het steeds over de beste versie van jezelf, en dat begrijp ik, maar wat bedoel je daar nou mee? Is dat die kleine schreeuwlelijk in de gym die loopt te smijten met de zwaarste gewichten? Is dat die man die potsierlijke liftfilmpjes post op zijn Instagramaccount? Is de beste versie van jezelf iemand die lekker loopt te mopperen op z’n blog? Iemand die zich ver verheven voelt boven alles wat niet Jelmerified is? Of is de beste versie van jezelf wat anders?

Jelmertje, je hebt dat toch helemaal niet nodig? Je ziet er goed uit, je bent slim… wacht ik moet nu niet nog meer veren in je reet stoppen.

Wat je ook hebt Jelmer, je bent hoogst irritant voor je omgeving, maar ergens heb je wel gelijk. De beste versie van jezelf word je niet door altijd maar hetzelfde te doen, door met de stroom mee te gaan en door dagelijks ja en amen te zeggen.

Ondanks je complexen en syndromen wil ik vragen of je op 14 februari met me op zweetdate wil. Kunnen we je meteen even opmeten…

PH: Joyce Bongers

?

Francien & GirlsLove2Run Team

P.S. Citroenwater prikt!

Recent