Dear Jelmer,

Jelmer, toen ik daarstraks  thuis kwam, besloot ik mijn huis op te ruimen. Ik had 10 keer liever naar (Jelmer de) Boer Zoekt Vrouw gekeken, maar ik heb geen tv in huis. In mijn opruimwoede kwam ik een onderstel tegen. Toebehorend aan een kuipstoel die ik een jaar geleden kocht bij Loods 5. Je weet wel, die winkel waar een stel naartoe gaat als men officieel gaat samenwonen. Onder het mom ‘ik ben uitgekeken op mijn Ikea meuk en moet nu het echte volwassen leven betreden.’ Net als bij Ikea is het direct uit voorraad leverbaar. Op de voorwaarde dat je het dan nog wel even zelf in elkaar zet.

Boer zoekt vrouw
Jelmer, je had het vorige week over de toegevoegde waarde van een vrouw in je leven. Dat je daar wel aan toe was. Zet daar het woord machine achter en je hebt een vrouw in huis die minstens 21 jaar meegaat. Verwen haar af en toe met wat Calgon, daar gedijt (of moet ik zeggen glijdt) ze goed bij. Gaat ze toch net even een paar jaartjes langer mee.

Gaatjes vullen
Jelmer, maar dat is dus wat jij nodig hebt. Weet je wat ik nodig heb? Iemand die, uit liefde, af en toe gaatjes voor me (vrij)maakt in zijn overvolle agenda. Zodat we samen die gaatjes kunnen opvullen… Hij moet dan trouwens wel snel kunnen schakelen tussen de verschillende standjes, anders raak ik al gauw uitgekeken op zijn ‘koude’ kunstje. Owja en hij moet het langer dan drie minuten volhouden.

Wrijvingen
Jelmer, dan is er nog het wrijvingscoëfficiënt; een getal dat de mate van wrijving tussen twee lichamen aangeeft. Wrijving leidt namelijk tot
1.  vormverandering
2. warmteproductie
1. Zorgde er in het verleden voor dat losse deeltjes naar iets vastigs gingen. Ook te interpreteren van vrijgezellig naar samen gezellig (op de bank zitten zonder gesprek stof, omdat ik al te lang in een sleur zat).
2. Leidde, in datzelfde verleden, tot verhitte discussies (die nergens over gingen). Omdat wrijvingskracht altijd in tegengestelde richting van de beweging werkt, leidt wrijving altijd tot een negatieve versnelling. Oftewel het einde van mijn langdurige relaties. De wrijving mag daarom niet van al te lange duur zijn, anders gaat het geheid mis tussen mij en mijn toekomstige vriend.

Onbreekbaar
Jelmer, ik zoek eigenlijk gewoon iemand die het gaatje in mijn hart opvult. Of die mijn gebroken hart weer ‘heel’ kan maken. Zodat het niet nog een keer breekt.

Draaien
Jelmer, ik kan er natuurlijk om heen blijven draaien, zoals een wasmachine dat doet, maar ik zoek eigenlijk gewoon, iemand met, een boormachine. Een boormachine staat namelijk inherent aan een man, zoals jij. Je boort gaten in het hart (van heel veel meisjes). Waardoor het af en toe breekt. Om datzelfde hart daarna weer met een paar schroeven vast te draaien met, hoe kan het ook anders, je boormachine.

Schermafbeelding 2015-03-09 om 02.15.29

Stel
Jelmer, wil je misschien vanavond langskomen met je boormachine om mijn stoel in elkaar te zetten? Dan was ik ondertussen je kleding (lees: je Calvin Klein slipjes). Haal ik het er zelfs voor je uit. Stop ik het zelfs voor je in de droger. Om het daarna te strijken, op te vouwen en op kleur (allemaal witgoed toch) te sorteren. Leg ik het daarna wel onderin je kast. Godsamme, lijken we toch bijna een getrouwd (onder)stel!

Besef
Jelmer, waar het op neerkomt is dus dat we allebei zoeken naar een machine. Alleen is het voorvoegsel bij beide anders. Maar als de boor en de was nader tot elkaar kunnen komen, dan beseffen ze waarschijnlijk beide dat de machine (lees: liefde) hen verbind.

Liefs,

Francien­­­­

P.S. Jelmer, weet je zeker dat ik je Calvin’s in de droger mag stoppen, straks komen ze er Klein(er) uit?

P.P.S. Dit stuk werd trouwens geredigeerd door één van je goede vrienden. Aagezien jij had geen tijd had, omdat je nog door 2.437 brieven heen moet. 

Recent