Depressing seasons

Afgelopen week kregen we een aantal keer cries for help van ladies die op zoek waren naar motivatie, maar het even niet meer konden vinden. Francien bleek zelfs even met dat probleem te kampen. Al kan ik me voorstellen dat het na het persoonlijk record zaterdag stukken beter gaat;) Het probleem is dat het kouder wordt, de dagen worden korter. Maar er is meer! De zogenaamde herfst/winter dip. Gebrek aan zonlicht, het is nog donker als je opstaat en weer donker als je uit school/werk komt. De gezellige dagen met lichtjes in huis laten nog even op zich wachten. Het is dus niet zo gek dat je er even wat minder zin in hebt.

Heel menselijk zelfs. Maar geef er niet aan toe! Makkelijker gezegd dan gedaan, denk je nu. Zo werkt het wel. Juist in deze periode heb je absoluut geen zin om te gaan sporten, maar juist in deze periode is dat zo goed en lekker. Hardlopen zorgt voor een piek in de stofjes die er voor zorgen dat jij je gelukkig voelt, serotoninen en endorfinen. Dus juist door te gaan rennen kom je weer beter in je vel te zitten. Daarnaast is het gewoon heel belangrijk om in de korte periode van daglicht, daar ook gebruik van te maken. Als het kan is het dus slim om midden op de dag een rondje te doen.

Maar hoe krijg je jezelf nou zover om die eerste stap buiten de deur te zetten? Ten eerste is ons blog lezen een goede tip;) Nee oke, soms moet je jezelf gewoon echt even een schop onder je kont geven. Onthoud dit: Nu is alles stom, als ik op de bank blijf zitten is alles over 2 uur nog steeds stom, maar als ik nu de deur uitstap voor een rondje is over een halfuur alles minder stom (misschien zelfs leuk). Niet genoeg motivatie? Kijk dan nog even hier en hier.

Oja, en gun jezelf ook gewoon die dagen op de bank met een dekentje, warme chocomelk en alle afleveringen van Gilmore Girls. Het is echt geen ramp als je een keer echt geen zin hebt. En soms (lees: storm van gister) is het gewoon bijna onmenselijk om te gaan rennen;)

Heb jij last van winterdips? 

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

Recent