Shop & Run

Waarheen?! Waarom?!
‘Roermond, dat is toch 1 uur en 22 minuten met de trein vanaf Utrecht?’ vraag ik Joyce. ‘Ik heb een auto.’ zegt Joyce. ‘Okay let’s go!’ Joyce en ik in de auto is gewoon een groot feest. Je kunt het oprecht vergelijken met James Cordon Karaoke Carpool. Ik ken Joyce nu bijna vier jaar en we doen dit eigenlijk al vanaf dag een. De heenweg vliegt om die reden ook echt in een oogwenk voorbij. Als we de bewegwijzering zien met daarop de woorden Designer Outlet Roermond val ik bijna van mijn stoel. Kan dat in een auto? Ja. Ik moet namelijk heel nodig plassen. Iets met een zwakke blaas. De redding is nabij.

Roermond - outlet GL2R (12)

Hello?
‘Met Francien, we gaan nu parkeren en zien de Ralph Lauren Store.’ zeg ik terwijl ik met Jolanda bel. ‘Met Jolanda, links van de Ralph Lauren Store zit het informatiecentrum. Daar wacht ik op jullie.’ Waarna ik de verbinding verbreek. Ik wend me tot Joyce. ‘Ik weet niet of dit echt ons ding is hoor.’ zeg ik. ‘Je kunt pas oordelen als je het ook daadwerkelijk hebt gezien.’ Antwoordt ze wijs.

Helen Mirren
Als we het informatiecentrum binnenlopen worden we vriendelijk onthaalt door Jolanda. Ze heeft de nonchalance van styliste (aka Lizzy van der Ligt) en de looks van Helen Mirren. Jolanda heeft ons uitgenodigd om de eerste brand store van Under Armour van dichtbij te bekijken. En zoals ik op Instagram al aangaf ken ik dit merk uit Amerika. Het assortiment aldaar is fantastisch. Toch lijken de populaire key styles de Nederlandse grens nooit te bereiken, tot nu.

Roermond - outlet GL2R (11)

Roermond - outlet GL2R (3)

Under Armour
Joyce en ik zijn oprecht verbaasd over de collectie. De pasvorm en fijne prints springen ons direct in het oog. We zijn met stomheid geslagen. Als ik de bovenstaande tight aantrek is Joyce direct verkocht. De tight is stevig en geeft mijn achterwerk (ongevraagd) een fijne lift (ja hallo ik nader de dertig en verlies het daarbij af en toe van de zwaartekracht). Deze gaat met haar mee naar huis. Ikzelf loop de deur uit met het jacket. Het zit als gegoten en ik vind de getailleerde waistline heel mooi. Ken je dit merk (nog) niet? No worries. Kijk dan gerust even naar deze prachtige video’s.

JoyceFrancien-blog

Sale? Waar?!
We bereiken de Marc Cain Store. Een merk dat ik enkel (h)erken als een merk dat veelal gedragen wordt door voetbalvrouwen. Ik loop er daarom straal voorbij. Joyce fluit me echter terug. Ik vlieg direct naar de (ski-)jassen. Ik ben verliefd. Ik hou van (fake) furry coats, maar ik heb niet eerder zulke perfecte jassen gezien. Ze zijn van €450 afgeprijsd naar €90. We worden gek! Als we een pas sessie houden, kunnen we gewoon niet kiezen. We besluiten daarom eerst te gaan lunchen. Je kunt je geld namelijk maar een keer uitgeven. Na terugkomst blijken de jassen niet €90, maar €45 euro te zijn. We staan gewoon te schreeuwen van blijdschap. De verkoopster kijkt ons ietwat raar aan. Ik kan haar moeilijk uitleggen dat ik het afgelopen jaar alles dat ik bezat heb geïnvesteerd in mijn droom. Natuurlijk krijg ik kleding toegestuurd, maar dat wordt door anderen gekozen. Ook wel key styles genoemd. Daarom is het fijn om ein-de-lijk weer eens iets voor mezelf te kopen. Uitgekozen door mijzelf.

Roermond - outlet GL2R (8)

Roermond - outlet GL2R (7)

Roermond - outlet GL2R (4)

Je moet niet zitten aan mijn Nike’s
En omdat ik op skireis ga, rennen Joyce en ik gauw door naar de Nike Factory Outlet. Nou kom ik geregeld in de Nike Factory Outlet in Utrecht ik wil me daarom niet laten verleiden tot impulsaankopen. Ik probeer daarom uit de buurt te blijven van de sneakers en hardloopkleding. Ik ben op een missie. Ik heb namelijk een skibril nodig en als het kan ook nog een paar snowboots. De snowboots halen het helaas niet.

Roermond - outlet GL2R (9)

Roermond - outlet GL2R (2)

De skibril kan ik echt niet laten liggen. Die is namelijk van €279 naar €120 gegaan. Totdat ik de Nike Flashjacket zie hangen. Die is van €450 afgeprijsd naar €90. Ik nijg naar die laatste, maar die heb ik eigenlijk niet nodig! Ik weeg de voor- en nadelen van beide potentiële aankopen tegen elkaar af. En kies dan toch voor de skibril. Ware het niet dat Joyce net op dat moment met de Nike Free 5.0 (Sportswear) komt aangelopen. In de perfecte kleurencombi als je het mij vraagt. Ik heb deze enkele weken geleden nog in mijn handen gehad. Het is een mannenmodel, maar die begint gelukkig bij maat 38.5. En laat nou net dat schoenmaat zijn van Joyce. Ik heb jarenlang gedacht dat ik ook deze maat had. Niets blijkt minder waar. Ik heb zelfs maat 37.5. Ja echt. Daar kwam ik vorig jaar pas achter tijdens een fitting. Ik pas de schoen tevergeefs. Helaas is de schoen te breed en groot. Joyce glijdt daarentegen in de schoen. Ik ben lichtelijk jaloers. Tevreden lopen we de zaak uit met onze nieuwe aanwinsten.

Roermond - outlet GL2R (6)

Dream wall
Joyce en ik kunnen het niet laten om Furla te bezoeken. Een prachtig tassenmerk. Joyce wil graag dat deze muur in haar eigen huis terecht komt. En je begrijpt vast wel waarom…

De klassieker
‘Fjällräven, waar ken ik dat ook alweer van?’ vraag ik aan Joyce. ‘Heel hipsters lopen met die rugzak.’ antwoordt ze. ‘Is dat dat merk waar die wolf in het beeldmerk zit verwerkt?’ vraag ik haar. Ze knikt. ‘Ze hebben er hele mooie jassen.’ zegt Joyce. Mijn oog valt op een bordeaux rode jas. Hij is licht en toch warm. ‘Kan ik hierin skiën?’ vraag ik aan de verkoopster. Dat kan wel, maar als je achterin kijkt zie je de ‘echte’ ski jassen.’ zegt de verkoopster. Jammer genoeg zit daar niets tussen wat me bevalt. De jas ga ik onthouden.

Nog een keer?
We sluiten de dag af met een heerlijke shake van de La Place. En dan is het toch echt tijd om terug te gaan. Joyce per auto. Ik per trein. Ik ben 1 uur en 43 minuten onderweg. Ik loop ontzettend na te genieten van mijn aankopen en bel ondertussen met Jenny om haar te informeren over deze nieuwe ontdekking. Tot slot val ik Joyce nog eenmaal lastig. ‘Joy, hier gaan we dus echt wel vaker heen!’ zeg ik. ‘Absoluut!’ antwoordt ze enthousiast. And I suggest you do the same!

Roermond - outlet GL2R (1)

Wie? Wat? Waar? Hoe?
Last but not least de praktische info. Designer Outlet Roermond (Stadsweide 2 | 6041 TD Roermond) is 363 dagen per jaar geopend. (Gesloten op 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag). Openingstijden: maandag t/m vrijdag 10.00 – 20.00 uur, op zaterdag en zondag van 09.00 – 20.00 uur. Waar wacht je nog op? Duik die auto of trein in en gaan met die banaan!

Wat vind je van onze aanwinsten?

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Deze post in tot stand gekomen in samenwerking met Designer Outlet Roermond.

Recent