Drop it like it's hot

Dit artikel kan ik je gewoon NIET onthouden. Toen ik het las sloeg ik schuin achterover van het lachen. Zes plekken waar je je smartphone absoluut NIET moet wegstoppen als je gaat hardlopen. Ik heb me namelijk aan alle zes schuldig gemaakt. Jij ook?!

Sports bra
Toen ik ooit bedacht dat het leuk was om enkel in een sports bra, tight (zonder zakje) en schoenen door het Vondelpark rennen stopte ik mijn telefoon in mijn bra. Mijn bra gaf voldoende druk, waardoor de telefoon goed bleef zitten. Althans dat dacht ik. Want na zeven stappen was de telefoon verdwenen. Tussen mijn bilnaadje aan de voorkant ontsnapt aan mijn lichaam. Oeps. Tevens zijn je lichaamseigen sappen ook niet echt bevorderlijk te noemen voor je smartphone. Dus doe maar gewoon niet.

Tight right?
In je tight. Nog zo plek die op het eerste gezicht perfect lijkt. Kijk als je een zakje hebt dan ben je van het probleem af, maar genoeg tights zijn koos zak loos. Stop je net als ik je telefoon tussen je elastische band en huid (lees: beginnend zwembandje of keiharde wasbordje) dan verliest je telefoon het helaas van de zwaartekracht. Dat houdt in dat je telefoon zomaar eens tussen je benen kan verdwijnen voor een golden shower of een zonnebankbezoekje. Dus ik zeg, doe maar gewoon niet.

Handshake
Dus jouw telefoon draag je net als ik in je hand? Het is waar dat mensen een gehele (ultra)marathon rennen op deze wijze. Het voordeel? Je kunt ontelbaar veel selfies maken of met je moeder bellen op kilometer 41. Maar goed wie rent, die zweet. Klamme handjes + verslapte grip = kapot scherm. Het gevolg? Annemerel kan het weten trouwens…

Duct tape
If you can’t fix it with duct take, you can’t fix it with anything is een veelgehoorde uitspraak. Maar dat gaat niet altijd op. Tenzij je voor een gratis waxbeurt gaat. Kijk, ik snap dat je telefoon binnen handbereik moet zijn. Maar een telefoon vasttapen aan de binnenkant van je dij of arm vind ik vanwege het bovengenoemde reden gewoon GEEN goed idee. Tevens schaven je benen langs elkaar, wat voor een tijdelijke tattoo (lees: schaafwond) van drie maanden zorgt.

Poen in je schoen
In je schoen? Hardlopen vergt ongeveer 2.000 stappen per 1.6 kilometer (lees: 1 mile). Dus om je telefoon nou in je schoen te stoppen en denken dat je telefoon er zonder kleerscheuren vanaf komt is wellicht een beetje naïef.

Compressie
Compressiesokken will do the job, zie ik je denken! Het punt waar de druk het hoogst is, zo halverwege je kuit is de perfecte plek voor je telefoon… Doe maar niet, want je haalt voor een deel de ondersteuning uit de sok en een telefoon stimuleert ook niet echt je bloedsomloop. Tevens is de tijdelijke tattoo absoluut geen pretje.

Voorkomen is beter dan genezen
Okay je vraagt je af, waar je hem dan wel moet laten? Nou gewoon in zo’n houdertje om je arm of in smartphone zakje verwerkt in je kledij. OF je laat het ding voor de verandering eens thuis.

Welk rampscenario heb je al eens van dichtbij meegemaakt?

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Stemmen op mij (of Mari Durieux) kan nog steeds op: www.runnersweb.nl/verkiezing.

Recent