Editorial april

Ben jij klaar voor de maand april? Neem maar vast plaats in de startblokken, want dit wordt jouw maand om te shinen op de 10 kilometer. Of het je eerste race wordt, je tiende, of dat je er 10 hebt gepland deze maand: ik ga er alles aan doen om jou op weg te helpen een topprestatie te leveren. Van de start tot de finish: deze maand draait alles om de grote 10.

Van rookie tot pro
Geloof het of niet, maar de 10 kilometer is beroemd en berucht bij zowel beginners, gevorderde lopers en dé pro’s . Het is een prachtstreven voor de beginneling, zoals Lianne. Maar ook een doorgewinterde hardloper als ik ziet deze afstand als een uitdaging. Ik verruil de Tafelberg voor de Amsterdamse grachten, 56 kilometer voor ‘slechts’ 10 kilometer. Mijn uitdaging is om mijn snelste tijd ooit neer te zetten op deze afstand. Om dit voor elkaar te krijgen, sprak ik met professionals op de 10 kilometer. Hun adviezen lees je deze maand terug op het blog. Of het daadwerkelijk geholpen heeft, dat zien we op 16 me en 17 mei.

Inspirerende sportvrouwen
Of je die 10 kilometer nou in 40 of in 70 minuten rent, onderweg heb je ongetwijfeld op een moment broodnodig wat inspiratie en motivatie nodig. En wie kunnen jou dat beter geven dan inspirerende sportvrouwen (denk: Fajah Lourens)? Ik voelde ze deze maand niet alleen aan de tand over hun eigen ervaring(en) op de 10 kilometer, maar vroeg ze ook om adviezen en al hun tips en tricks waardoor ze zo ver gekomen zijn in de sportwereld.

Top-10
Uiteraard draait 10 niet alleen maar om kilometers. Wat dacht je van de 10 beste hairdo’s on the run? Of de 10 leukste girls only runs? Ik zet het allemaal voor je op een rijtje in de Tien van Francien.

Tot 10 tellen
Dan sluit ik af met een bijpassend spreekwoord. Mocht het je tijdens je training, race of iets totaal anders, even tegenzitten, tel dan even tot 10. Sta stil bij waar je op dat moment bent, hoe je daar bent gekomen en waar je graag heen wilt. Dus heb je bij de 7 kilometer al compleet pudding in je benen en zou je het liefst opgeven, begin dan maar rustig bij nummer 1. Waarom? Omdat ik geloof dat jij je kan herpakken, dat jij je benen geen rust gunt totdat jij die finish over gekomen bent. En bij de finish wacht ik op je, samen met jouw vriendinnen, om te vieren wat jij deed in die laatste 3 kilometer: jezelf verslaan. En daarvoor krijg jij van mij een dikke 10.

?

Francien & GirlsLove2Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent