EDITORIAL JANUARI

Even iets heel anders
Waar elke sportblog zich in januari richt op iedereens goede voornemens (gezond eten, nog meer sporten…), ga ik totaal de andere kant op. Leuk voor de afwisseling weet je wel. Deze maand staan drugs, seks en sporten centraal op GirlsLove2Run. Welkom bij een maand vol SPUITEN, SLIKKEN ÉN SPORTEN.

Oproep: bad girls gezocht
Om bovenstaande thema tot leven te brengen, heb ik (tevergeefs) menig oproep geplaatst op mijn blog. Op zoek naar girls die wel eens doping of drugs hadden gebruikt om hun sportprestatie te verhogen, was zoeken naar een naald in een hooiberg. Zelfs de party girl, die simpelweg een likje of snuifje van het een of ander gebruikt om dat ene aftandse feestje op een nog aftandsere scheepswerf te veraangenamen, stond niet te springen om haar verhaal te doen. Je snapt misschien wel, niemand die zich meldde. Ik herhaal: niemand.

Verslaafd
Daarom is het de hoogste tijd om het heft in eigen handen te nemen. Ik hoef er niet voor bij Oprah op de bank te zitten of bij Humberto aan tafel. Ik heb gelukkig een eigen platform waar ik mijn verhaal kan doen. En dus kom ik clean, na jaren van schandalig gebruik. Ik ben verslaafd. Geweest. Waaraan? Je kunt beter vragen: waaraan niet?

Spuiten
Geintje natuurlijk. Ik vraag me echter al tijden af wat is nou echt het effect van drugs op je sportprestatie is. Bij mijn terugkomst op 12 januari ga ik, samen met de Jellinek Kliniek, al deze vragen beantwoorden. Niet schrikken hoor, we doen dit enkel om mensen bewust te maken hierop. En welke pillen bestaan er allemaal om je sportprestatie(s) te verhogen? Verslaafd aan sporten? Kan dat?

Slikken
Nu we het er toch over hebben… is seks ‘voor de wedstrijd’ eigenlijk prestatieverhogend? Ik beantwoord al je (wildste) vragen.

Spuiten & Sneakers
Deze maand deelt mijn favoriete sneaker head Debbie (van SFFTE) wekelijks haar verslaving met jou: de meest dope sneakers.

JANUari
Okay, okay, omdat goede voornemens voorop staan in januari, sturen we je door naar onze challenge page. De deal? 15 workouts in #JANUari. Een run, gym workout, slaapkamer workout, fietstocht, dansles of NTC training, kortom alles telt, zolang je maar in beweging bent. Deel je voortgang wederom in de FB event page. Gebruik de volgende methode om te laten zien hoever je (al) bent: 1/15. Als je er 15 hebt volbracht ziet dat er natuurlijk zo uit: 15/15. Een comment is genoeg een foto erbij maakt het alleen nog leuker!

Two Oceans Race
Cape Town, brace yourself. WE’RE BACK B*TCHES AND HUNGRY FOR MORE! Mijn agenda voor 2015 is nog behoorlijk leeg, maar bij het weekend van 3 en 4 april staat een dik vet uitroepteken. Dan vindt de mooiste marathon van de wereld plaats in Kaapstad: the Two Oceans Race. Deze kan ik natuurlijk niet zonder jullie of Fieke rennen. Ik ben zelf al twee maanden op trainingskamp in deze prachtige stad, terwijl Fieke inmiddels een gevierd trail runner is dankzij haar verblijf in (heuvel- en regenachtig) Newcastle. De komende maanden krijg je wekelijks een update van onze weg naar de finish van deze adembenemende race. Tevens voorzien we je van het nodige advies.

Ben jij klaar voor de ruigste GirlsLove2Run maand tot nu toe?

?

Francien & GL2R Team

Follow my blog with BloglovinFacebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: Girlslove2run) to keep up to date! See you!

P.P.S. Laat vooral je always wanted to know vragen rondom drugs, alcohol, seks en sportprestaties achter in de comments.  We gaan het antwoord erop hoogst persoonlijk voor je uitzoeken.

Recent