Editorial Juli

Off-season
Champions are made when nobody is watching. Je hebt een sterk (race)seizoen achter de rug.  Het nieuwe seizoen begint pas in september. Dus wat doe je dan in juli en augustus? In het park hangen met je BFF? Festivals bezoeken? Of vertrek je met de Noorderzon?

Snooze_mode_GL2R_JoyceBongers (1)

Focus verleggen
Toen ik samen met mijn team dit maandthema bedacht, was het de bedoeling om te kijken wat er gebeurt als je je een maand niet (zoveel) bezighoudt met sporten. Je focus even verleggen naar bovenstaande activiteiten en daar optimaal van genieten.

New York City Marathon 2012
Maar bij het schrijven van deze editorial letter aan jou, bedacht ik me dat ik mijn sterkste race liep toen ik juist in de zomer mijn trainingen doorzette. Ik keek die zomer vooruit naar wat er komen ging. Om vervolgens achteruit te kijken en te zien wat beter kon. Ik nam het besluit om de New York City Marathon 2012 te lopen. Mijn training ging dat jaar op 1 juli van start (ik ben er van overtuigd dat je met een basisconditie in 10 tot 15 weken een marathon kunt lopen). En liet daarbij zelfs de zomerse drankjes achterwege.

Snooze_mode_GL2R_JoyceBongers (5)

Duurt lang
De weekenden greep ik aan om erop uit te gaan. Die duurlopen waren de beste uit mijn leven (tot nu toe). Ik leerde mezelf beter dan ooit kennen. Zocht grenzen op en ging er overheen. Bij terugkomst van een dergelijke duurloop was ik helemaal kapot, maar ontzettend voldaan. Twee uur slaap volgden om vervolgens alsnog gewoon te genieten van festivals, de zon en de vriendelijkheid die de zomer met zich meebrengt. Ook belangrijk!

Do It Yourself
In New York moest ik er achterkomen dat de race waar het allemaal om draaide niet doorging vanwege Sandy (storm). Toch  deed dat niet af aan mijn drive. Ik maakte de mooiste race van mijn leven: mijn eigen Do It Yourself Marathon!Omdat ik zoveel had gelaten voor deze race. Me sterker en sneller dan ooit voelde. En mijn zomertraining niet voor niets was geweest.

Snooze_mode_GL2R_JoyceBongers (4)

Wilskracht
Nu is het weer begin juli. Ik blik terug op de laatste 6 maanden en besef me dat het niet mijn sterkste maanden ooit zijn geweest. Ik trainde minder dan voorheen, genoot net even ietsje minder van mijn runs en mocht zelfs 2 maanden helemaal niet hardlopen. Pas nu besef ik me, dat ik off-season gemaakt word. Heb ik de wilskracht om door te gaan? Ja die heb ik. Kan ik die wilskracht op tijd aanwenden en vinden? Ja, ik denk het wel.

Als deze post af is, trek ik mijn hardloopschoenen aan en start mijn eerste training met het oog op het nieuwe seizoen. Wat er allemaal op mijn agenda staat? De Damloop, twee marathons (welke houd ik nog heel even voor me), en als voorbereiding op die marathons hoop ik ook nog een halve marathon (tips anyone?) mee te pakken. Ik pak datzelfde schema er weer bij en maak me op wat voor wat er komen gaat.

Maat houden
Maar ik vind wel dat jij en ik deze maand mogen aangrijpen om te genieten van al het moois dat de zomer te bieden heeft. Dus nee, ik laat de alcohol niet staan. Slaap af en toe wel het klokje rond en druk geregeld op de snooze button, maar dit alles met mate. Doe je mee?

Snooze_mode_GL2R_JoyceBongers (2)

Snooze mode
Misschien is het ook goed om je te vertellen wat je deze maand allemaal op (en van) Girls Love 2 Run kunt verwachten. We bekijken de beste apps, die ervoor zorgen dat je zo optimaal mogelijk presteert en die je tot rust brengen. Bezoeken de beste hotspots waar je kunt chillen na je run. We praten met jongens en meisjes die het off-season aangrijpen om sterker en sneller te worden. Trekken ons enkele dagen terug in een hutje en een hangmat op de hei. En brengen de fijnste festivals voor je in beeld. Ohja, en laten we vooral de Tour de Franc(i)e(n) en de Nijmeegse Vierdaagse niet vergeten. Waar ik natuurlijk live verslaglegging van zal doen.

Ga jij voor team snooze mode of voor team earlybird?  

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent