Editorial oktober

Story of my life? (letterlijk genomen)
De enige die legitiem #kankerzooi mag zeggen, is degene die het overkomt. Die heeft moeten aanhoren dat haar lichaam, haar (hopelijk tijdelijk) in de steek heeft gelaten. Misschien zelfs teleurgesteld heeft.

De (lijdens)weg die volgt is lang, pijnlijk en ontneemt haar veel (haar, gewicht en een gezonde voorgevel) ALLES wat haar tot een jonge vrouw maakt en voelt. Bijna wordt het leven haar ontnomen. BIJNA.

Ze is er nog. Wil ik opschrijven. Nee wacht. Laat me dat herschrijven. Ze is er. En hoe?

On the run?
‘Nou, ik zal maar gelijk met de deur in huis vallen. Dit wordt echt een slecht verhaal. Een echte Griekse tragedie. Did not finish. Fast forward naar vrijdagochtend.’

1 Spartathlon. 246 kilometer. 1 extreem goed getrainde mevrouw. 3 scenario’s.

1. Simpelweg finishen
2. M’n tijd van 28:42 verbeteren
3. Mee te mogen doen tussen de grote mevrouwen om de prijzen

Geen van deze scenario’s kwam uit. Het rampscenario kwam zelfs niet in de buurt van deze drie. Lees maar.

She turned away
Van turnster tot 400 meter loopster. Ze maakte een ondersprong salto vanaf de hoge legger. Haar afsprong betekende zowel letterlijk als figuurlijk einde oefening. Noodgedwongen moest ze haar geliefde sport achter zich laten. Om tijdens haar herstel een nieuwe sport te ontdekken. Van rondjes draaien naar rondjes rennen. Inmiddels is ze net als Dafne Schippers een ware ‘queen of sprint.’

Ik interview, zoals je misschien al kunt opmaken uit bovenstaande, deze maand meisjes, jonge vrouwen die zich niet zomaar uit het (sport)veld laten slaan. Dit doe ik op basis van de bovenstaande verhalen. Ik interview ze, omdat ik zie en weet dat ze zich keer op keer een weg terugvechten naar de top(sport). Sterker nog ze inspireren me (meer dan ze zich ooit zullen beseffen). De interviews gaan niet over de gemaakte lijdenswegen, maar juist over het herpakken van jezelf. Zowel mentaal, als ook fysiek. In mijn verhalen haal ik ze een voor een aan als WARRIOR – a brave or experienced soldier or fighter.

Warriors_GL2R (4)

What else is going on?
Wat je naast deze verhalen in de maand oktober nog meer kunt verwachten op Girls Love 2 Run? Ik, Francien, neem je definitief mee op mijn reis naar de finish line in Curaçao. Ga ik me dan ein-de-lijk een weg vechten naar de finish en eindig ik daarbij onder de vier uur? Of gaat het me nooit lukken?Je gaat het zien (of niet). Tevens richt ik me op de girls die de (halve) marathon van Amsterdam gaan lopen. Door je te voorzien van de nodige tips en tricks. Organiseren wederom een inloopuur in samenwerking met Fysiomed en dit keer ook met sportdiëtiste Esther van Etten (want moet je nou voor, tijdens en na een (halve) marathon eten). Daarnaast breng ik voor het eerst ook meerdere gesponsorde verhalen op het blog (jeuj voor mij en mijn portemonnee) deze maand. Het zijn overigens allemaal producten en diensten waar ik vierkant achtersta en waarvan ik vind dat jij ze moet kennen en/of gebruiken.

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent