Editorial September

Ik ben benieuwd of jij al naar de winkel bent gesprint om een September Issue te scoren. Heb je die dikke glanzende glossy te pakken waar alle trends voor het komende seizoen in staan? September mag dan een grote zijn in modeland, ik richt mij deze maand tot al onze meer persoonlijke (september) issues.

Voor mij is 2 september de dag waarop al mijn issues in volle hevigheid losbarsten. Zo word namelijk ik constant 21 geschat, terwijl ik deze maand nog de 29 aantik. En zoveel kaarsjes op mijn verjaardagstijd (en bijbehorende rimpeltjes rondom mijn ogen) is ook niet echt iets om naar uit te kijken. Ik mag dan wel bijna de 30 aantikken, ik heb nog steeds niet geleerd hoe ik met afwijzingen om moet gaan. Zodra ik weer een (uiterst vriendelijke) email met een dikke vette nee van een merk ontvang, weet ik dat ik die avond niet zal slapen. En die daarna waarschijnlijk ook niet.

Sept_issues_GL2R (1)

Verder kan ik de hand schudden van alle girls die het dit jaar (ook/weer) niet gelukt is om een loeistrak bikinibody te kweken voor de zomer. Mijn buik kwam nooit in de buurt van een wasbord en gaat met de dag meer op een wasmachine lijken. Mijn liefde (of moet ik verslaving zeggen?) voor ongezond voedsel won het telkens weer van de verwoede afslankpogingen. Toch vind ik dit een hele prestatie, want geld voor eten heb ik niet. Ik kom aan voedsel door mijn afspraken te plannen rond etenstijd. Dus of het nou ontbijt, lunch of avondeten is, leg die extra vork of lepel maar klaar. Deze ‘eetafspraken’ worden wel schaarser, want mijn vrienden haken een voor een af of zetten mij even ‘on hold’. Mijn sociale life brokkelt dus langzaam af en mijn financiële situatie is werkelijk waar om te janken. Daar is mijn budgetcoach dan weer niet al te blij mee (wat ik niet snap, dankzij mensen zoals ik heeft ze tenminste werk, toch?). En voor iedereen die zich afvraagt waarom ze toch steeds mijn voicemail krijgen: ik zit niet op een onbewoond eiland, maar heb simpelweg geen geld voor een nieuwe telefoon.

En tot overmaat van ramp is dit ook echt het einde van de (armzalige) Amsterdamse zomer. Maak je borst(en) maar nat voor de eerste herfststorm en plensbuien. Ik heb dan wel een kekke regenjas om de windhozen mee te bestrijden, maar ik ga het gevecht aan met reservesokken aangezien ik mijn Hunter boots kwijt ben. Hoe dat is gebeurd kan ik je niet vertellen, het is immers niet een lullige oorbel die je tijdens het hossen in de mosh pit verliest.

Ik realiseer mijn dat bovenstaande een lange waslijst van eerste wereldproblemen is en dat het allemaal zo erg nog niet is. Ik vind mijn leven te gek, los van alles wat je hierboven leest. Wat ik de afgelopen jaren wel heb geleerd, is dat ik het soms niet alleen kan. En dat hulp vragen van anderen in dat geval helemaal geen slecht idee is. En daarom draait het deze maand om jouw (en mijn) issues. Want ik ben hier om jou te helpen. Ik praat deze maand trouwens met heel Nederland over mijn issues, MISSCHIEN zie of hoor je mij nog voorbij komen op TV, de radio of in print.

Wees maar niet bang, het wordt niet alleen maar tissues en tranen deze maand. Er moet natuurlijk ook getraind worden en de Damloop staat deze maand op het programma. Daarom krijg je van mij ook een flinke portie hardloopadvies. Ook hou ik je op de hoogte van mijn voorbereidingen voor de KLM Curacao Marathon op 29 november (ik zei toch dat mijn leven te gek was?). Dus sit back and relax for now, want jij en ik zitten na vandaag niet meer stil.

Ben jij klaar om samen met mij september te rocken? BTW, mijn kekke jasje is Stella Sport

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto gemaakt door Joyce Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent