The Romance of Running

Misschien zag je deze niet aankomen, maar ik, Francien Regelink, the running queen, heb een intense haat-liefde verhouding met hardlopen. Altijd al gehad trouwens. Toch is hardlopen mijn verslaving, mijn drugs. Zo kan ik er altijd op terug vallen. Ontmoet ik er (indrukwekkende) mede-renners door. Verleg ik er mijn eigen grenzen mee. Alle emoties die het bij mij los maakt, maken hardlopen onmisbaar voor mij.

IMG_0706

Nu ik al aardig wat jaren mee ren, kom ik er niet onderuit. Rennen is een rode draad in mijn leven. Aangezien ik dit huwelijk 13 jaar geleden ben aangegaan, kan ik er niet meer van scheiden. Hoe een leven lang rennen er uit ziet? Dat laat ik je deze maand zien. Zo ga ik op zweetdate met een 9-jarig meisje, ren ik mee met de 70-jarige Maurice en heb ik een goed gesprek met een oudere dame die nog steeds elke dag de hardloopschoenen aantrekt. Ook maak je deze maand kennis met mama Francien, die zich samen met haar baby, die uiteraard is verwekt in de bosjes tijdens een zweetdate, weer in shape rent. Dit wil je niet missen!

Deze rooskleurige running romance heeft natuurlijk ook een schaduwzijde. De eindeloze trainingen voelen soms als een blok aan mijn been. Ook dankzij de veelvuldige blessures wil ik soms niets liever dan mijn hardloopschoenen in de ring gooien. Maar toch verlies ik nooit mijn geloof in deze romance.  Ik heb er liefdes mee gewonnen, vriendschappen mee gesloten, problemen mee uit de wereld gelopen en er mijn baan van gemaakt.

IMG_9441

Ik hoop dat deze maand jou (en mij) inspireert om op onze oude dag nog de hardloopschoenen aan te trekken. Hoe te gek zou het zijn als ik op mijn 70e nog ren? Al is het met twee kunstheupen, grijze haren (kunnen ze mijn extensions bijkleuren?) en een extra rolletje vet, deze liefde kan ik nooit meer opgeven.

Nu het juni is en de avonden weer langer zijn, heb je dus ook langer de tijd om te rennen. Uiteraard stoom ik je hier voor klaar: met de beste tips voor de hooikoortskids onder ons, de beste zonnebrand voor je duurloop en de hipste zonnebrillen tegen knijpoogjes, heb je geen excuus meer om op de bank te blijven zitten.

Ben jij klaar om samen met mij de romance of running te ontdekken?

Foto’s door Joyce Bongers

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

P.S. Ik weet wat je denkt. Waar ken ik dit thema toch van? Ooit was het een succesvolle Nike campagne waar ik zelf aan heb meegewerkt. De romance die het mij toen opleverde was een baan bij het merk en een fijne (ex)boyfriend.

Recent