één liefde

Heerlijk genoten van een zwoele zomeravond op het terras? Of word je juist wakker gefloten door de vroege vogels op deze zonnige ochtend? (Die kutbeesten beginnen al om half 5 tegenwoordig #?&%!) Fladderen de vlinders om je oren en krullen je tenen van geluk? Hoe dan ook: ben jij klaar voor een zoet verhaal?!

Ik heb het voor je geschreven en het heet: (zie titel).

#bridgethegap
Karen, Esther & Joeye. Een paar weken geleden duikelde ik jullie op via #bridgethegap. Geen moeilijk gedoe met Tinder, The Inner Circle of whatsoever. Een doodeenvoudige hasthag die hardlopers internationaal verenigt. Mocht dit nieuw voor je zijn? Kijk vooral eens hier of hier.

Op vrijdag 15 mei stonden jullie dan eindelijk voor mijn deur: twee powervrouwen uit Kopenhagen en een eigenzinnige Shanghaise voor wie mijn spiegel net iets te hoog hing. Jullie bleken elkaar al te kennen. Eerder ontmoetten jullie elkaar namelijk al eens aan de andere kant van deze aardbol; tijdens de San Francisco Women’s Half Marathon. Maar voor mij was dit de ontmaagding.

Geen bloed, wel zweet…
Al snel was duidelijk welke grote passie ons samenbracht. Joeye – werkzaam voor Nike Running Shanghai – en Karen & Esther – voorvrouwen van de Københavns Kvindeløb (Kopenhagen Women’s 10K) – bleken niets liever te doen dan… hardlopen. Dus wat doe je dan… fietsen huren! Al fietsend, slurpend, lurkend en honderd-uit-pratend lieten jullie mij alle hoeken van de stad zien. Mijn stad: van onbekende koffietent waar jullie me voorstelden aan andere #bridgethegap vrienden tot de hottest lifestyle shop in town, zoals gespot op Instagram. Jullie riepen het adres en ik wees de weg.

Hoewel we de dag al aardig nat waren doorgekomen (want regen), besloten we onszelf ‘s avonds nog even in het zweet te werken. Tien kilometer hardlopen tijdens de Nike Women’s 10K Amsterdam. Was jij dat nou met ons aan de start of op de grachten?!

Zachte handdoek met tranen
Natuurlijk werd er de daaropvolgende dag niet urenlang uitgeslapen. Nee, een training in het park was een veel beter idee. Mijn normale vrienden hadden jullie maar raar aangekeken hoor. Die middag opnieuw genieten met nieuwe #bridgethegap vrienden die vanuit alle hoeken kwamen aanwaaien: Kopenhagen, Shanghai, New York, Parijs… wie was er niet bij?! Geheel in ‘international style’ sloten we de dag af met een dansje op Afrikaanse deuntjes en een Italiaans hapje toe.

Om de titel van deze alinea nog even toe te lichten… Nu jij dit leest kom ik net onder de douche vandaan. Gewikkeld in een zachte handdoek rolt er een dikke traan over mijn wang. Deze handdoek zat vandaag bij de post. Met een kaartje van Karen, Esther & Joeye erbij. Op de voorkant: “You’re so sweet my love”. (De achterkant houd ik voor mezelf, om te voorkomen dat jullie allemaal meegaan naar Denemarken.)

Eén Liefde. Ik heb je gevonden.
En ik deel je met iedereen.

Let’s Run Together and Feel Allright.

Hoe deel jij jouw liefde voor hardlopen?

?

Anouke & Team Girls Love 2 Run

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent