Een stijve mag niet blijven

Heb ik jou al verteld hoe ontzettend trots ik op je ben? Nee? Dan bij deze: ik ben ontzettend trots op jou! De afgelopen 2 dagen ben ik om mijn oren geslagen met het ene PR na het andere. Een ding is duidelijk: jullie hebben je dit weekend de longen uit je lijf gerend. En daarvoor verdien jij een applausje.

Francien_raceday_JoyceBongers (22)

#stijvie
Een ding vraag ik mij wel af: hoe stapte jij vanochtend je bed uit? Met je goede been, je slechte been of met een flinke stijve? En dan heb ik het niet over mijn stijve tepels. Of je zaterdag nou je eerste 10 kilometer ooit hebt gerend of dat het jouw routine rondje was, het kan best zijn dat je die kilometers vanochtend voelde in je benen. Ik heb je al weken lang voorbereid op deze race, dus ik laat je nu natuurlijk niet hangen met je stijve!

Onderweg naar je beloning
Sommige lopers zijn er heilig van overtuigd dat je kwaad met kwaad moet bestrijden: die binden hun hardloopschoenen onder en rennen hun stijvie er uit. Ik spring liever op mijn fiets voor een rustig tochtje door de stad. In de hoop tegen de Gebroeders Mulder aan te fietsen. En als ik zeg rustig, dan bedoel ik ook echt slakkentempo. Waar heen? Wat dacht je in de richting van een beloning? Picknick in het park, bitterballen op het terras met je snoet in de zon, of schandalig lekker ijs van die ene Italiaan (met heel veel slagroom natuurlijk). Kun je meteen je Boyscout bracelet aan iedereen showen.

Ma-ma-massage
Daar is ie dan: jouw perfecte excuus voor een goede massage. Laat die benen lekker los maken door een goede masseur. Door de lokale spierverkrampingen er lekker uit te laten masseren, kun jij straks weer rennen als een kiviet. Ja, zo wil ik ieder weekend wel een race rennen!

Kip of het ei?
Eiwitten bevorderen je spierherstel (let wel: herstel, niet de opbouw). Wat moet je dan eten is je volgende vraag? Mocht je van vis houden, dan kun je los gaan met bijvoorbeeld zalm of tonijn. Voor vlees kun je kiezen voor kip, in het koelschap grijp je naar de magere zuivelproducten, maar mocht je iets stevigers willen hebben dan kun je een flinke bodem leggen met kikkerwerten, linzen of bonen. Ga je liever voor plantaardige eiwitten, dan zijn paddenstoelen, noten, of havermout een goede optie. Fruit is niet per se eiwitrijk, wel zijn er soorten die meer eiwitten bevatten, zoals bessen, avocado en banaan. Ik voel hier een oude voedzooi aankomen!

Hoe kom jij van je #stijvie af?

?

Francien

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent