Francien: squashen & supplementen

Francien gaat in gesprek met (ex-)judoka Anicka van Emden om erachter te komen hoe zij op een voorsprong komen.

Bewuste keuze
(Ex-)Judoka Anicka van Emden (30) besloot na het behalen van de bronzen medaille op de Olympische Spelen in Rio een punt te zetten achter haar succesvolle loopbaan als topsporter. Voor haar was de cirkel, net als haar mooie plak, rond. “Eigenlijk was het geen hele moeilijke beslissing, maar ik heb mezelf de tijd gegeven om van gedachten te veranderen.”

Arbeid-rust-verhouding
Dat deed ze niet. Zoals het eigenlijk met veel dingen in haar leven gaat. Ze is zeker van haar zaak en dat straalt ze uit. Bij alle besluiten die ze neemt houdt ze rekening met de arbeid-rust-verhouding. Dat is niet altijd even makkelijk geweest, omdat Anicka naast judoka ook werkzaam was (en is) als radiologisch laborant. “Ik vond het juist fijn om naast het judo met iets anders bezig te zijn en ik vond het belangrijk om mezelf maatschappelijk te ontwikkelen met het oog op de toekomst. Als ik bijvoorbeeld op een intensieve trainingsstage van drie weken was geweest, waarbij het enkel draaide om trainen, trainen en nog eens trainen dan zorgt het werken in het ziekenhuis juist relativerend.” Een gouden (of bronzen) combi!

Supplementen ter aanvulling
En natuurlijk zijn er periodes geweest waarin ze niet voldoende rust wist te pakken of dat ze teveel hooi op haar vork had genomen, maar ook dan probeerde ze altijd weer op zoek te gaan naar een bepaalde mate van balans. Op een gegeven moment zocht ze om bovengenoemde reden zelf contact met Plantina en liet zich uitvoerig informeren over de producten om zo een basis van supplementen samen te stellen die ervoor zorgden dat haar arbeid-rust-verhouding op peil bleef. “Ik bleek vanwege mijn donkere huidskleur Vitamine D nodig te hebben, Q10 voor de juiste energiebalans én visolie verlaagt de slechte cholesterol en zorgt voor de toename van goed cholesterol. Wat weer een gunstige invloed had op mijn hart- en bloedvaten.”

Squashen
Maar dat was toen, inmiddels werkt ze fulltime als radiologisch laborant en blijft ze betrokken bij de topsport als voorzitter van de atletencommissie van de judobond. “Ik ben een fanatieke doch recreatieve sporter. Ik heb me, met dank aan mijn vriend, toegelegd op het squashen en ik merk dat ik er ook snel beter in word. Hopelijk kan ik hem binnenkort verslaan! En zoals ik al eerder zei, het draait allemaal om die arbeid-rust-verhouding en daar horen ook nog steeds supplementen bij! Zodat ik kan blijven presteren op het hoogste niveau.”

__________

Zelf een voorsprong pakken?
Girls Love 2 Run Productions & Creators of Health hebben in opdracht van Plantina een guide geproduceerd die je wegwijs maakt in de wereld van gezond eten, bewegen en supplementen. Deze guide kun je hier gratis downloaden!

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Plantina
Deze blog is in samenwerking met Plantina, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer.

Fotografie
Deze foto is gemaakt door sportfotograaf Bram Berkien.

Recent