Famous last words

TRAINEN MET LIANNE
Omdat ze anders haar weddenschap verliest.

Deze badass bril beauty houdt NIET van hardlopen. Ik herhaal houdt NIET van hardlopen. En toch is ze een weddenschap aangegaan die verband houdt met hetgeen dat ze eigenlijk haat. Vanaf nu deelt Lianne aka The Self Help Hipster één keer per maand haar reis naar de finish lijn…

WEDDENSCHAP
Ja hoi.

Ik moet dus voor 1 september 2015 een halve marathon gelopen hebben.
Het is een lang verhaal.

Of nou ja, zo’n lang verhaal is het ook weer niet. Ik zat mijn vriend een beetje uit te dagen, dat ik vond dat hij een marathon moest lopen. Dat vind ik namelijk echt. Ik zie onze beste vrienden er zoveel plezier uit halen, dat vind ik ook iets voor hem.

“Moet je echt doen. Dan loop ik ook wel iets,” zei ik dus. “Een halve, ofzo. Maken we er een weddenschap van, schat.”Famous last words.

“Is goed,” zei hij namelijk. “Maar ik wil geen marathon lopen. Iets anders. Een triatlon lijkt me wel leuk. Een halve, ofzo.”

Over de voorwaarden en consequenties werd nog even onderhandeld. Na even Googlen bleek een halve triatlon qua afstanden toch wel heel veel, dus gaat m’n vriend voor een kwart. We kwamen op een deadline uit van September 2015.

Als hij niet voor 1 september 2015 die kwart triatlon loopt, moet hij een creatief schrijven cursus doen. Als ik niet voor 1 september 2015 die halve marathon loop moet ik op KLUSCURSUS*.

Kluscursus. Ik geloof niet dat er iets is wat ik minder graag zou doen in mijn vrije tijd.

Dan maar hardlopen. En die halve marathon doen dus.

BEN JE MOOI KLAAR MEE DAN.
Ach, ja. Niet verder vertellen, maar ik vind het eigenlijk best leuk dat ik het ga doen.

Ten eerste vind ik hardlopen best leuk. Voordat ik aan Bikram Yoga begon liep ik een beetje hard. Niet snel, niet goed en niet lyrisch over hardlopen op zichzelf, maar ik vond het wel lekker. Als ik harde muziek op had** en het niet regende.

Ten tweede vind ik hardloopmensen heel leuk. (Zelfs met 21 Nike+ updates en 32 #sweatyselfies in mijn timeline.) Ze zijn actief, ze zijn vaak grappig (en eerlijk over hun trainingen), en ze inspireren elkaar en andere mensen om lekker te gaan sporten.

Mijn lievelingshardloper is natuurlijk Lin, maar dat moet ik zeggen want ze is mijn beste vriendin en op alle gebieden leuk. Daarna is Marieke mijn favoriet. Zij trainde voor een halve marathon en heeft die pas gelopen. Ik herken mezelf het meest in haar, en ik kan me het meest verplaatsen in de manier waarop zij haar hardlooptraining beschrijft.

Ik benaderde Francien met het weddenschapsverhaal, of dat misschien leuk was voor GL2R? Of ik mijn ervaringen met het hardloopgedoe en het aankomende trainen op GirlsLove2Run mocht delen. En zoals je nu ziet, dat mag ik.

Ik deel mijn sportieve bezigheden niet echt op social media, dus alles wat je wil weten over mijn hardloop perikelen kun je vanaf nu hier lezen.

AND SO IT BEGINS
Eerste stap in mijn hardloopverhaal? Aansterken. Ik heb namelijk begin oktober mijn enkel gebroken. Heel handig. Ik ben pas net een paar dagen compleet gips- en tape-vrij.

Eerst maar eens sterker worden en mijn conditie weer opkrikken. Dat doe ik nu met behulp van fietsen, aangepaste Bikram yoga lessen en wat extra yoga lessen hier en daar.

En dan? Hopelijk kan ik tussen Sinterklaas en Nieuwjaar weer mijn eerste rondje gaan rennen. Want aan het echte trainen, daar moet ik met mijn grote mond ook wel echt aan gaan geloven.

Tips en vragen zijn welkom in de comments. Als je andere dingen van mij wil lezen kun je altijd mijn blog lezen. Maar die is wel in het Engels en daar zit ik vooral onsportieve schattige zelf hulp stukjes te tikken.

*Mijn geliefde en ik zijn complementair op dit gebied: Ik ben iemand met twee linkerhanden waarmee ik het allerliefste aan het typen ben, hij is iemand die liever allerlei dingen in huis maakt dan iets opschrijft.

**Ik loop niet zonder muziek. Geen enkele discussie over mogelijk.

Wie doet er met me mee?

PH: Mariët Mons

?

Lianne

Follow my blog on Instagram or Facebook. to keep up to date! See you!

Recent