Find the joy of running, find a Polar M200

Find the joy of running is de nieuwe slogan van de nieuwe Polar M200. En is dát niet juist wat ons allemaal verbindt: the joy of running? Goed bedacht dus van Polar. Ik ben op onderzoek uitgegaan om te kijken of de Polar M200 ook daadwerkelijk bijdraagt aan mijn joy of running. En éxtra leuk: vrijdag mag ik twee horloges verstoppen op een van mijn favoriete locaties in Amsterdam. Snel lezen dus waarom ook jij vrijdag moet gaan zoeken naar een Polar M200!

DSC_0584

Prijs
De prijs heeft de Polar M200 in ieder geval in zijn voordeel. Voor 149,95 is het een uitstekend betaalbaar model.

DSC_0563

Design
De Polar M200 is een sportief en water resistant model met rubberen verwisselbare band. Zo kun je de kleur van het bandje altijd perfect matchen bij je outfit. Wat ik persoonlijk wel een nadeel vind, is dat het horloge vrij groot is en dat het niet beschikt over een touch screen.

DSC_0598

Betrouwbare Hartslagmeter
De Polar M200 heeft een ingebouwde hartslagmeter en deze is uitstekend betrouwbaar. Hij weergeeft je hartslag tijdens het hardlopen en geeft op het display aan in welke zone je je bevindt. Zo kun je efficiënt trainen en het maximale uit iedere training halen. Je kunt de gegevens van je training direct bekijken in de Polar Flow app.

Geavanceerde GPS
De Polar M200 heeft eveneens een ingebouwde GPS. Zodra je je hardloopsessie start heeft de GPS je binnen enkele seconde gevonden. Op deze manier wordt je tempo, afstand en hoogte gemeten. Je kunt de gegevens van je hardloopsessie direct bekijken in de Polar Flow App. Er is één nadeel: je kunt geen hardlooproutes voorafgaand aan je training inladen.

Screen Shot 2017-01-19 at 3.32.28 PM

Running Program
De Polar M200 maakt het mogelijk om je trainingsdoelen te realiseren. Je kunt in de Polar Flow app je doel instellen en aan de hand van een aantal vragen wordt je trainingsschema opgesteld. Dit schema komt automatisch op je horloge te staan. Erg handig dus!

DSC_0608

Motiverende Activity Tracker
De activity tracker vind ik misschien nog wel een van de leukste functies van de Polar M200. Het horloge houdt namelijk nauwkeurig je activiteiten bij. Zo zie je in de Polar Flow app hoeveel stappen je hebt gezet, welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieën je hebt verbrand. Daarnaast kun je zien hoeveel minuten je hebt gewandeld, geslapen, gezeten, gesport en lichte werkzaamheden hebt verricht. Ook houdt de Polar M200 bij hoe veel uur je hebt geslapen en hoeveel uur daarvan rustig en onrustig. Via het display op je horloge kun je zien hoeveel procent van je dagelijkse doelen je hebt behaald. En dát is juist net zo motiverend! Het confronteert je namelijk met je inactiviteit en motiveert je daardoor om in beweging te komen. Terwijl ik doordeweeks veel moeite heb met sporten, ben ik nu toch ’s avonds al een rondje gaan hardlopen en wandel ik dagelijks vijf kilometer naar mijn werk. Zo draagt de Polar M200 niet alleen bij aan de joy of running, maar ook aan de joy of life.

Overige functies
De Polar M200 heeft enorm veel functies. Zo kun je bijvoorbeeld slimme meldingen ontvangen op je horloge. Je kunt inkomende gesprekken zien en Whatsapp berichten bekijken. Ook kun je een video van je run bekijken en foto’s online delen en zelf kiezen welke informatie je daarin wilt laten zien. Alles voor een optimale joy of running dus!

Voordelen
• Betrouwbare GPS
• Betrouwbare Hartslagmeter
• Motiverende Activity Tracker
• Water resistant
• Uitstekend geprijsd
• Fijne applicatie
• Verwisselbare bandjes
• Lange batterijduur

Nadelen
• Geen touch screen
• Groot horloge
• Geen routeplanner

Kun jij ook niet wachten om met de Polar M200 jouw joy of running te vinden? Vrijdag 24 februari verstop ik twee Polar’s M200 in Amsterdam. Hou Instagram en Instagram stories van @running_technique en @girlslove2run in de gaten voor verdere informatie en hints.

Find the joy of running, find a polar M200.

?

Francien (& Joyce)

Liefs,

Model Bregje
Foto door Joyce Bongers 

Recent