Flawless

Hoi!

Inmiddels ben ik 2 rondjes om Kralingse Plas, een GirlsLove2Run Rotterdam sessie, een hoop gladde wegen en 40 kilometer totaal verder. Het gaat de goede kant op hier.

GL2R 2

RUN BUDDY LIN
Lange leve mijn beste vriendin met 3 jaar hardloopervaring* en twee marathons op haar naam. Haar liefde voor hardlopen is ronduit belachelijk, EN compleet FANTASTISCH als je het combineert met haar liefde voor mij. Zij vind het superleuk dat ik dit doe, helpt me trainen en krijgt me waar ik zijn moet.

Als ik met Lin afgesproken heb om te gaan hardlopen, dan ga ik. Ook al heb ik een kater (1 keer), ook al is het ijskoud (2 keer), ook al regent het (1 x): Ik sta er.

Twee keer interval gedaan, en inmiddels ook twee keer een 5 KM rondje om de Plas. Ondertussen kletsen en grapjes maken. Prima.

COACH LIN
En als Lin wat zegt, dan luister ik. Zegt Lin dat ik deze week nog een keer moet lopen, dan doe ik dat. Moet ik TWEE keer die week en de avond voor onze hardloopdate pasta eten, doe ik dat ook.

GL2R 3

FUN FOR ONE
Dus ren ik ook alleen. Dan trek ik s’ochtends vroeg of, als ik thuis werk, tijdens mijn lunchpauze mijn hardloopschoenen aan en ga naar buiten.

Ik ben altijd een zomer loper geweest en ik haat kou en regen en sneeuw. Nu vrijwillig naar buiten voor een rondje bij temperaturen rond het vriespunt en in hagelbuien terecht komen is voor mijn doen keiharde toewijding. Ook al is het dan maar voor 3 tot 5 kilometer.

Kleine stukjes nog. Straks moeten de afstanden langer worden, maar ik ben nu nog aan het wennen aan het Schoenen-Aan-En-Gaan-Principe.

GL2R4

YOGA
3 tot 4 dagen in de week sta ik nog steeds in de Bikram Yoga studio; die warmte heb ik nodig na die intens koude bovenbenen en billen die ik oploop (HAHA snap je hem ok flauw sorry) tijdens het rennen.

Grappig detail: Een aantal houdingen waar je beenspieren lang voor moet aanspannen gaan me een stukje makkelijker af dan eerst.

Bikram Yoga word makkelijker door hardlopen. Huh. Niet verwacht, toch leuk.

GL2R 5

GIRLSLOVE2RUN ROTTERDAM
Voeg hier een cliche quote toe over je comfort zone en eruit stappen, en het feit dat ik was uitgenodigd door Stefana, een van mijn oud klasgenootjes en bad ass sportieve chick, en je hebt waarom ik mee ging met de GirlsLove2Run Rotterdam. Hoppa, 5 kilometer.

Wel een beetje onhandig dat ik niet wist wat Groep 2 en Groep 3 inhield. En zonder te informeren mezelf op goed geluk bij Groep 2 inschaalde. De SNELLE GROEP.

Oeps. Ik ging de eerste twee kilometer compleet stuk. Gelukkig werd het tempo daarna iets lager gedraaid en ging het de volgende drie kilometer okay. Wel met oordopjes in en muziek keihard, want dat heb ik dan nodig.

Sorry jongens, volgende keer ben ik gezelliger. En heb ik niet van te voren een cheeseburger op.

Het was verder een tof event en ik vind al die sportieve meiden om me heen heel inspirerend. Dus, ben er wel weer bij de volgende keer, maar ga dan braaf met de langzame groep mee.

GL2R 1

UP AHEAD
Eerste race staat ingepland: 12 April tijdens de Marathon van Rotterdam loop ik de 10 kilometer Charity Run met mijn collega’s.

Ik hoop voor die tijd wel al een (paar) keer een tien kilometer loop gedaan te hebben, maar tien kilometer lang door de stad waar ik zo gek op ben op zo’n sfeervol evenement? Kan niet wachten.

Of nou ja, kan ik eigenlijk wel. Want eerst verder kunnen lopen dan dit. Tot de volgende keer!

PH: Mariët Mons

?

Lianne

Follow my blog on Instagram or Facebook. to keep up to date! See you!

Recent