2 Manon | Formentera by bike

Vanmorgen was ik nog in het zonnige Spanje, maar inmiddels ben ik weer terug in ons regenachtige landje. Boy oh boy wat een culture shock! Maar ik laat me niet uit het veld slaan en geniet nog even lekker na, want mijn trip was fantastisch.

Na het keiharde stappen op Ibiza kon ik wel wat rust gebruiken. Want moe thuis komen van vakantie is natuurlijk geen optie, dus mijn vriend en ik hebben de boot gepakt naar Formentera om daar nog vier dagen in de relaxing modus te gaan. Van tevoren had ik al gelezen dat het een schitterend eiland is en daar was niks van gelogen. Een glasheldere azuurblauwe zee, rotsachtige kustlijn met overal baaitjes en geen massatoerisme. Just my cup of tea 🙂

Voor hardlopen was het eigenlijk nog te warm, dus hebben we mountainbikes gehuurd. Niet zo’n fiets die al helemaal afgeragd is door anderen, maar echt vette fietsen. In vier dagen tijd hebben we daarmee het hele eiland rond gecrost. Het is de ideale manier om nieuwe plekken te verkennen, want je kan op de moeilijk bereikbare plekjes komen en het is ook nog eens een super goeie workout.

Op Formentera zijn alleen de hoofdwegen geasfalteerd, de rest is onverhard. Dus veel hobbels en bobbels met brokstukken van stenen op de weg waarbij je niet op je zadel kan blijven zitten, maar moet staan. Dat is behoorlijk pittig voor je bovenbenen, het voelt een beetje als squaten. En ook tegen alle heuvels vragen behoorlijk wat van je conditie.

Net als met hardlopen wil ik wel graag kunnen zien welke route ik heb gereden, wat m’n gemiddelde snelheid was etc. I need data! Daar is dus een hele mooie app voor: Cyclemeter. Net als de runningapps registreert Cyclemeter je beweging aan de hand van GPS. Na afloop van je route krijg je alle data mooi in statistieken te zien. Deze app is echt top. Dus mocht je ook een lekker stuk gaan fietsen, moet je deze app hebben.

Ik ga proberen m’n zomergevoel nog even vast te houden. Zal niet meevallen met dit weer 🙂

?

Manon

Je kan me volgen op Twitter en Instagram (username: manonruns)

 

Recent