Get Ready For Action!

Hoe bereid jij je voor op een (wedstrijd)run? Natuurlijk is een goede voorbereiding/training vereist. Daarnaast is gezonde voeding ook van essentieel belang. Te vaak kies ik voor een ongezonde maaltijd, die niet bijdraagt aan het verhogen van mijn sportprestaties. Terwijl ik best veel sport.

Eigenlijk weet ik ook niet zo goed welke soorten voedsel daadwerkelijk een rol spelen bij het verbeteren van mijn sportprestaties. In de bladen Shape en Women’s Health zie ik wel vaak artikelen over dit onderwerp. Helaas is de inhoud niet blijven hangen. Maargoed back to the story. Welk voedsel zorgt ervoor dat ik mijn sportprestaties kan verhogen en wat is de precieze bedoeling?

Start voorafgaande (richtlijn één week) met het eten van meer koolhydraten (zitten vooral in graanproducten zoals brood en pasta, maar ook in aardappelen, rijst en peulvruchten. Gezonde keuzes zijn koolhydraatbronnen die veel voedingsvezels bevatten zoals volkorenbrood, volkorenpasta, zilvervliesrijst en peulvruchten. Bron: Voedingscentrum) dan gebruikelijk. Op deze manier vul je je reserves aan. Zo heeft je lichaam alles wat het nodig heeft plus een beetje extra. Hier kan je lichaam dus meer energie uithalen, wat bijdraagt aan het verhogen van jouw sportprestaties. Dus get ready for action!

Heb jij nog een voedseltip- of suggestie die bijdraagt aan het verhogen van je sportprestaties?

?

Francien

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent