#9 Lunchbrunch

Dus je loopt de Halve van Egmond, of ben je toch voor de survival run van Beltrum gegaan? Of zit je nog even lekker op de bank, alvorens je naar de sportschool gaat? Wat je ook kiest, ik heb een caesarsalade voor je klaarstaan bij terugkomst. Met bloemkool als een van de hoofdingrediënten. Rauwe bloemkool bevat namelijk twee keer zoveel vitamine B6 en drie keer zoveel kalium. Beide dragen bij aan een gezond zenuwstelsel.

INGREDIËNTEN
Citroen
15 gram Parmezaanse kaas
4 volle eetlepels yoghurt
1/2 eetlepel mosterd
1 theelepel Worcester saus
Rode wijn azijn
Extra vergine olijf olie
1 kleine roze ui (Lidl)
1/4 kleine bloemkool
1 krop Romaine sla
2 kipfilet
Knoflook olie
2 Snee desem brood
Bouillon
1 gekookt eitje

BEREIDING
Rasp de (halve) citroenschil en parmezaan boven de kom. Doe er yoghurt, mosterd, Worcester saus en halve sap van citroen bij. Voeg een eetlepel (rode wijn)azijn en twee eetlepels extra vergine olijf olie toe. Waarna je de dressing mengt.

Pel en snij de roze ui en hussel deze door de dressing. Snij de bloemkool in flinterdunne plakjes en de Romaine sla in reepjes. Voeg bij de aangemaakte uitjes, maar pas vlak voor het serveren.

Verhit knoflookolie in de pan. Kruid de kip met zout/peper. Gebruik de bouillon om bij te schenken als de kip ‘droog’ bakt. Snij het brood in blokjes. Bak de kipfilet gaar, samen met de blokjes brood super krokant en goudbruin. Maak je bord op en voeg het gekookte eitje eraan toe voor wat extra weerstand (eiwitten).

En klaar is kees! Eet smakelijk.

?

Francien, Joyce & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent