#57 VOEDzooi

Dit receptje heb je misschien al eens eerder voorbij zien komen.

Vere heeft namelijk al eens eerder hier het recept voor de cheesecake supreme gedeeld. Ik heb hem ook gemaakt maar dan met een twist. Ik wilde hem wat zoeter! Hierbij het recept.

IMG_0988-1024x733

Wat heb je nodig voor 1 cheesecake?
750 gram Optimel Griekse Yoghurt framboos
250 gram ricotta
doosje diepvries zomerfruit
1 ei
2 eiwit / scheut liquid egg white
75 gram speltmeel
75 gram havermout
50 gram roomboter
zoetstof
springvorm
bakpapier

Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt de roomboter in een pannetje. Mix de havermout en speltmeel, samen met de gesmolten roomboter en zoetstof naar smaak tot een geheel. Dat hij nog kruimelig is, is niet erg. Bekleed nu je springvorm met bakpapier en verspreid hierop het mengsel. Druk dit goed aan, bijvoorbeeld met een bolle kant van een lepel. Nu zie je dat het echt een bodem is geworden. Plaats dit nu voor 10 minuutjes in de oven. Ondertussen verarm je het zomerfruit in een pannetje op laag vuur. Mix de Griekse yoghurt met de ricotta, het ei en het eiwit. Voeg hier vervolgens het zomerfruit aan toe.

IMG_0996-1024x683

Haal de bodem uit de oven en verspreid hierover het yoghurt mengsel. Zet de taart voor 30 a 45 minuten terug in de oven. Het hangt er vanaf hoe diep je springvorm is. Mijn springvorm is juist wat kleiner maar hoger waardoor hij 45 minuten in de oven heeft gezeten. Is jouw springvorm juist groter qua omvang en minder hoog, houd dan 30 minuten aan. Haal de taart uit de oven en laat hem voor minstens 3 uur afkoelen in de koelkast. Deze gezonde cheesecake is echt ONWIJS goed!

Enjoy!

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent