#6 Lunchbrunch

Goedemorgen! Ben je klaar voor een week vol snuisterijen, feesten en grootse maaltijden? Ik wel. Vergeet je niet je #DOcember kilometers te maken? Ik moet deze week nog flink aan de bak, ik zit namelijk pas op 33 kilometer. Voordat ik aan mijn duurkoop begin vandaag maak ik eerst nog even deze gezonde kip-kerrie salade klaar voor mezelf.

Kijk, normaal gesproken scheep ik mezelf af met een energy bar of snelle hap. Hierdoor ben ik sneller uitgehongerd voor het avondeten en overeet ik me vervolgens. Deze salade is opgebouwd uit koolhydraten, verzadigde vezels en eiwitten om jou en mij de rest van de dag te voorzien van voldoende van energie.

INGREDIËNTEN
350 gr gerookte kip in blokjes
2 el cranberry’s gedroogde
2 el pijnboompitten geroosterd
2 kleine appels in blokjes
3 el mayo
3 el zure room
1/2 el honing
1/2 el mosterd
1 tl kerrie poeder
100 gr verse spinazie
Sneetjes brood, van zelfgesneden brood

BEREIDINGSWIJZE
Roer de kip, cranberry’s en appel door elkaar in een schaal, maak in een ander bakje dressing met zure room, mayonaise honing mosterd en kerriepoeder. Roer dat door het kipmengsel. Bedek de boterham met spinazie blaadjes en beleg vervolgens met de kipkerrie. Dek eventueel af met nog een sneetje.

Ik zeg eet smakelijk! En ik zie julle #DOcember selfies wel voorbij vliegen.

?

Francien & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent