#13 Lunchbrunch

‘Snacken. Rond half 11 wil je iets om je tanden in te zetten. Rond vier uur herhaalt die behoefte zich. Nog sterker dan in de ochtend. Je moet nú iets eten! Herkenbaar? Geef gerust toe aan die behoeftes. Maar laat koek, chocolade en andere troep staan. Daar word je moe, dik en ongelukkig van. Een gezonde snack is letterlijk in één handomdraai geregeld. Graai met je hand in een zak noten en.. klaar.

Zijn noten nu gezond of ongezond?
Ongebrande en ongezouten noten zijn gezond. Rauwe noten dus. Pinda’s zijn géén noten. Dat zijn peulvruchten. Wat dan wel? Een handje ongebrande en ongezouten walnoten, amandelen, paranoten of bijvoorbeeld hazelnoten per dag. Dát is gezond, slim en lekker snacken.

Noten helpen bij spieropbouw en behoud
Noten zijn rijk aan de essentiële aminozuur leucine. En dat helpt je spieren opbouwen. Ook als je vet wilt verliezen, zorgt leucine er voor dat je lijf geen spieren afbreekt. Dus afvallen zonder spierverlies. Bijvoorbeeld met een handje amandelen per dag.

Snel herstel en soepele celwanden
Noten helpen je celwanden soepel te maken, of te houden. Dat is extra fijn en belangrijk voor ons hardlopers. Want uit onze cellen halen we tijdens het lopen constant energie. En hoe beter die celwand, hoe makkelijker je ook weer herstelt.

Noten rijk aan eiwitten
Noten zijn rijk aan eiwitten. Deze helpen je spieren herstellen en groeien. Een mooie plantaardige variatie op dierlijke eiwitten uit bijvoorbeeld kwark, kip of eieren. En ook als je niet zo veel sport, heb je eiwitten nodig. Noten bevatten bijna net zoveel eiwit als vlees, vis en kip.’

(Bron: sportrusten.nl)

En daarom heeft @Lunchbrunch een gerecht met noten voor jou en mij gemaakt. Is dat niet leuk en lekker?

INGREDIËNTEN
2 sneetjes roggebrood (vast brood)
50 gr Zachte geitenkaas

INGREDIËNTEN DUKKAH
75 gr hazelnoten blanke
150 gr amandelen blanke
2 el komijnzaad
1 el korianderzaad
1.5 tl venkelzaad
2 tl zwarte sesamzaad ( blank mag ook)
1 tl zoutvlokken

BEREIDING
Rooster het brood. Hak de amandelen en hazelnoten grof. Zet deze, samen met de rest van de zaden, verspreid over de bakplaat 10 min in de oven (180 gr). Smeer de kaas over de boterhammen en sprinkel de dukkah erover. Ik zeg eet smakelijk!

?

Francien, Joyce & Lunchbrunch

Foto door Nena Bongers

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent