Girls Only

No go!
Ik haat, ik herhaal HAAT, de Facebookstatus update Girls Night Out. Dat komt er meestal op neer dat ‘dé (samenwonende) jongens’ besloten hebben een avond eens flink naar de tyfus te gaan. Om vervolgens katjelam naast jou neer te strijken. Waarna je de kots van de vloer mag likken. En om dat leed te verzachten organiseer je een ‘Girls Night Out’ voor lotgenoten. Waardoor het leed, dat jongens heet, verzacht wordt. Ja sorry. Doe maar gewoon niet (meer).

Boycot
Ook al vormt deze statusupdate de perfecte omschrijving voor het weekend van 16 en 17 mei. Ik ‘Boy’cot deze potentiele titel. En jongens, ga iets zinnings doen met je leven, want dit weekend staat in het teken van ons girls.

e748459a6d2cbcbc35dc6a16f937c701

793e0fa94f027f4595d40a713df99fa7

Coachella
Je warm-up start op de Nederlandse editie van Coachella: Fierce Fashion Festival. Terwijl Manual Broek/Handoek man achter de draaitafels staat, shop jij een fijne bohemien outfit bij elkaar. Laat je je stylen door Nederlands bekendste stylisten en sla je (alcoholvrije) cocktail na (alcoholvrije) cocktail achterover. Glip je in je slippers en ga los op fijne beats. Totdat het tijd is je grashoppers te verruilen voor je spiksplinternieuwe Nike’s.

11138165_1001240519901146_1333839302699410648_n

Nike Race Series
Samen met je girls sjees met een über door de binnenstad van Amsterdam. Onee, dat kan niet. De binnenstad is namelijk zo goed als afgezet, want jij loopt daar straks. Na een korte detour door Amsterdam kom je aan op de plek van bestemming. Voordat je auto verlaat, wil ik je vragen een bagcheck te doen. Shirt? Toegangsbandje? Deo (vergeten)? (Te gekke) Tight? Sports-bra? Ja, heb je alles? Top dan mag je uitstappen. Er wacht je een warm welkom in het Olympisch Stadion. De oranje menigte straalt je tegemoet. Straks neem je met 8.000 girls Amsterdam over alsof het niets is. You got this girl! See you at the finish.

997078_894590210598089_4824775277836855487_n

Closure
Met een onvergetelijke race in je benen en een The Boyscouts bracelet rijker verlaat je het terrein. Je bent nog lang niet klaar om naar huis te gaan. Dus ga je naar een gooi-je-haar-los-maak-me-gek-plek. En nee dan bedoel ik niet de wallen. De meest gepaste afsluiter van een prachtavond vind je in Closure, gelegen aan de Rozengracht. Om 03.47 uur verlaat je de club. Alleen. Tijd om wederom te genieten van een (fiets)ritje over de grachten. Dit keer is er geen finish lijn, maar een bed. Met daarin een BF. Die je met open armen ontvangt. Douchen kan morgenochtend wel. Een slaapkamer workout is optioneel.

Schermafbeelding 2015-05-06 om 14.06.29

Bed date
Je schoonheidsslaapje wordt keihard verstoord door iets dat klinkt als een wekker. Gelukkig erkent de BF je prestatie en verwelkomd hij je met een ontbijtje op bed. (Lees: hij heeft wat yoghurt in een bakje gekwakt, daar muesli overheen gegooid en een groene smoothie voor je gemaakt). Je wilt niet weten hoe de keuken eruit ziet, maar lacht dankbaar naar hem. Je benen voelen nog een beetje zwaar, maar tijd om daar heel lang over na te denken heb je niet. Je gaat namelijk samen met mij de trein in richting Nijmegen. Ja je hoort het goed. Of beter gezegd je herinnerd het je weer. In de club vertelde je me vannacht dat je best wel een vijf kilometer shake-out run aankon.

JoyceBongers_tourdefranzie_Nijmegen (6)-2

Marikenloop
Om 10:30 uur sta je samen met mij op Station Amstel nog een beetje versuft te wachten op de Intercity. We gaan allebei voor een powernap. Heus geen slaaptekort… De conducteur moet eraan te pas om ons wakker te krijgen. We zetten voet aan wa(a)l. Aldaar worden jij en ik onthaald door de Girls Love 2 Run crew Nijmegen. It’s time to give it a serious go! Om 13:00 uur weerklinkt het startschot van de vijf kilometer. Fieke en haar mama zijn er trouwens ook. Een traditie die in ere wordt hersteld. Hoe voelen je benen? Je kunt dit! Je moet misschien diepgaan, maar die finish is van jou, mij, Fieke en haar mama.

IMG_4852

Happy Meal
Na afloop gaan we aan de wijn, want dat is fijn. Het weekend is bijna over. Maar zoals ik al zei, dit weekend is van ons! Dus we sluiten af bij de McDonalds. Wat wil je nog meer? NIETS! Toch? Jawel! ‘Ik wil een Happy Meal, met hamburger, frietsaus en een appelsap!’

PH: Pinterest

?

Francien & Girls Love 2 Run Team

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Recent