Kerstdiner

Vandaag en morgen (#VOEDzooi) ben ik er voor je! Ik doe verslag van mijn eerste kerstdiner dit jaar. Waarschijnlijk heb je het al op Twitter, Facebook of Instagram voorbij zien komen. Zo niet? Zoek maar eens onder de hashtag #girlslove2eat. Maandag hadden wij met de GirlsLove2Run crew ons eerste echte kerstdiner! Claartje (Foodness) en ik namen de organisatie op ons. Samen vormden we een dream team. De dresscode? Jurk + sneakers (Francien’s toevoeging). We zijn tenslotte wel Sporty Spice’s!

IMG_6807-1024x682

De avond vond plaats in de Yoghurt Barn. Ik denk dat je de Yoghurt Barn ook wel vaak langs hebt zien komen als je me volgt. Daar kun je de lekkerste yoghurtjes krijgen! Om 19:00 uur kwamen de eerste meiden al binnen lopen en om 19:30 konden we aan tafel en werden de eerste glazen al gevuld met prosecco. Mooie flessen he? De prosecco zijn van Scavi & Ray. Scavi & Ray Prosecco is een heerlijk frisse Prosecco uit de Veneto streek. Lekker fris, fruitig, aangename mousse en verpakt in een prachtige fles. Tip: Ook leuk als kerstcadeautje, right?!

IMG_8823-1024x1024

Wat we als voorgerecht hadden? Brood, heel veel brood met houmous van Sabra en dipjes gemaakt van hangop met bruschetta kruiden van de Yoghurt Barn. Ook hadden we kerstbrood van de KwekkeboomHet voorgerechtje was zeer geslaagd.

IMG_6820-1024x682

En dan het hoofdgerecht. Houd je van goed Italiaans eten? Heb je een liefde voor pasta? Wip dan even naar binnen bij Renzo’s Delicatessen. Man o man, wat was dat lekker. Een simpele pastasalade gemaakt van pasta, een tomatensausje, véél knoflook, olijfolie, kaas, rucola en rode peper. Simpel maar echt verrukkelijk.

IMG_8783-1024x1024

IMG_6797-1024x682

Ons dessert bestond uit twee delen; we begonnen met cupcakes van Van Ness Cupcake. Red velvet, chocola, vanille. Mijn favoriet was toch echt wel de red velvet. Ik ben echt fan van red velvet cake dus een mini variant moest ook wel heel lekker zijn en dat was het zeker. Daarna kwam het dessert part 2: ICECREAM! En niet zomaar ijs, nee, ijs van de Ben & Jerry. Je hoort mij niet klagen. Behalve dan dat ik morgen in de sportschool te vinden ben om al dit lekkers op een correcte wijze te verbranden.

IMG_8858-1024x1024

Een groepsfoto voor Francien was nodig. Niemand ging natuurlijk met lege handen naar huis. Claartje en ik hebben even geregeld dat we met de crew straks de Strong Viking Run kunnen lopen! Ook krijgen we allemaal het boek Good Food van Laurianne Rumé. Een heel mooi boek! Esmee van Work That Es heeft er al een review over geschreven. Ook kunnen we allemaal nog eens terug komen bij de Yoghurt Barn om van een lekker yoghurtje te genieten. Tja, dat zijn heel veel linkjes in één post, maar dat weet je in ieder geval waar je moet zijn als je zelf een kerstdiner wil organiseren.

?

Jenny

Check out my blog or follow me on Instagram.

Recent