Go Hard Or Go Home

Misschien heb je ons gisteren wel voorbij zien razen, mits je in Amsterdam woont natuurlijk. We  kwamen letterlijk langs je heen gerend! Want wat gingen we voor ons doen onverwacht hard. Dit vergt wat uitleg. Wat was er aan de hand?

Vastberadenheid

Toen we terug kwamen uit San Fran waren we determined om ook de halve Marathon van Amsterdam te lopen. Vooral Fieke voelde de sterke drive om haar tijd te verbeteren. Wat Francien misschien allang wist en Fieke dus ook was dat we dit allebei sneller konden. Zaterdag gingen we samen nog even gezellig naar de Albert Cuyp om wat powerfoods in te kopen om zondag te vlammen.

Raceday

Samen met Manon (onze lieftallige en knappe gastblogger) verschenen we om 13:43 uur aan de start. Via Twitter en Instagram brachten we nog een laatste succeswens uit richting Annemerel, die toen al binnen was… Wij moesten nog beginnen! Om 13:48 uur gingen we van start. We waren te herkennen aan onze one of a kind Girls Love 2 Run shirts. Nu nog niet verkrijgbaar, maar wellicht starten we ooit met onze eigen ‘kleine’ Girls Love 2 Run lijn (je mag dromen toch?).

Less than two hours

We hadden ons alle drie voorgenomen om onder de twee uur te finishen. Dat bleek nog een beste opgave te zijn. Dat zou betekenen dat we vijf en halve minuut per kilometer moesten lopen. Op de eerste twee kilometer zaten we hier helaas al ver boven.

Ieder voor zich

Na vijf kilometer werd aan Fieke de vraag gesteld of het goed was dat Francien haar eigen race liep. Fieke knikte ja. Het liefst zou Francien zijn weggesprint, maar het was juist belangrijk om haar eigen tempo te bepalen. Evenals Fieke.

Francien

Francien merkte dat haar benen het enorm goed deden, haar batterijen waren volledig opgeladen. Maargoed dit keer was het Francien met het ik-moet -….. –gevoel (vul dat maar lekker zelf in ;). Met nog 16 kilometer te gaan besloot ze maar gewoon om er niet meer aan te denken. Dat was iets voor de latere zorg.. Na tien kilometer spotte Francien, Manon vanuit haar ooghoek. WTF? Werd ze ingehaald? Was het eerste wat bij haar opkwam. Francien wist dat ze ongeveer net zo goed getraind was als Manon, dus het moest haar lukken om of in Manon’s tempo te blijven lopen of om haar in te halen. Tot op de laatste kilometer werd het een kat- en muisspel tussen Manon en Francien. Benieuwd naar de afloop dat lees je verderop in deze blogpost.

Fieke

Fieke werd dus eigenlijk in de steek gelaten door haar twee runbuddies. Dat kon toch niet de bedoeling zijn? Als zij het kunnen dan kan Fieke het zeker. Zonder dat Francien of Manon het wist verloor Fieke ze geen moment uit het oog. Fieke zette aan en bleef zelfs tot kilometer 17 zicht houden op de ‘zwiepende-paardenstaart’(Francien) en het ‘snelste-meisje-ooit’ (Manon).’Krachtpatser’ (Fieke) zette door! Ze wist dat ze het kon, ze heeft het in San Fran geflikt dan zou het haar nu absoluut moet lukken. Ze weet wat diepgaan betekent en ze weet ook waar ze toe in staat is.. Benieuwd naar de afloop van haar story, ook dat lees je verderop in deze blogpost.

Manon

Manon heeft de afgelopen tijd vaak de eerste wedstrijdkilometers met Fieke en Francien meegerend. Om daarna heel hard weg te lopen. Manon, Fieke en Francien snappen het heus wel hoor, je vind ze niet aardig! Dan kun je dat ook gewoon zeggen hoor. Nee grapje. Manon is gewoon razendsnel. Toen Francien losging besloot Manon te volgen. Ze koos ervoor om in het tempo te blijven lopen van Francien. Francien was dus zonder dat ze het wist de haas van Manon. De eerste kilometers bleef Manon onopgemerkt achter Francien rennen. En achter Manon rende ‘krachtpatser’ Fieke. Maargoed terug naar de strijd van Manon. Manon passeerde op kilometer 10 het ‘meisje-met-de-zwiepende-staat’. Vanaf dat moment was het een kwestie van inhalen en ingehaald worden. Wat een lef toonde Manon door Francien constant uit te dagen! En wat ging ze verschrikkelijk hard. Francien kan dat beamen en Fieke dus ook.

Strijd der Titanen

Bij het ingaan van het Vondelpark moesten we nog maar vier kilometer. Dit was een thuiswedstrijd! Hier lopen we alle drie minimaal één keer in de week. Francien en Manon waren elkaar constant aan het inhalen. En dat is moeilijk, dat kunnen we je alle drie vertellen, vanwege de smalle wegen en een extreem groot deelnemersveld. We persten ons letterlijk tussen de deelnemers door. Soms deelden we daarbij geheel (on)bewust een duw of stoot uit. Niet echt netjes van ons, maar we wilden gewoon allemaal onder de twee uur finishen. En netjes als we zijn zeiden we iedere keer sorry ook al deden we het soms expres… Als we je geraakt hebben, dan bieden we hierbij alsnog onze excuses aan. Helaas is het niet mogelijk om een schadeclaim in te dienen, je hebt zelf gekozen voor een vrijwillige deelname met alle risico van dien. Dus ook het risico om vechtlustige meisjes tegen te komen ;-)!

Almost there

Met nog één kilometer te gaan en het Olympisch Stadion al in zicht besloten Manon en Francien om samen naar de finish te sprinten. Dat was lastig, dat was zwaar maar het lukte ons met gemak. Opnieuw veroorzaakte we opstootjes, met name Francien deed alsof ze in een botsauto zat. Manon daarentegen slalomde in volle sprint tussen alles en iedereen door. En had zelfs nog de puf om haar familie uitbundig te groeten. Toen we in het stadion aankwamen werd het een inhaalwedstrijd van heb-ik-jou-daar!

Een belangrijke les

We hebben elkaar letterlijk tot het uiterste gedreven. ‘Krachtpatser’ Fieke deed iedereen versteld staan door slechts drie minuten na Manon en Francien te finishen en dat terwijl ze veel minder tijd heeft gehad om te trainen. Dat belooft wat voor de toekomst! Als Fieke ook de kans krijgt om op volle toeren te trainen. Watch out for FIEKE!

Owja wat we je bijna vergeten te vertellen, maar wat toch eigenlijk heel belangrijk is… WE DID IT. We zijn alle drie onder de twee uur gefinished!

Als je dit zo leest kunnen we je dan motiveren om volgend jaar ook mee te doen? 

?

Fieke, Francien, Manon

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

P.S. Follow our Instagram (username: GirlsLove2Run) to keep up to date! See you there!

P.S. P.S. Wij vonden het superleuk om te zien dat er ook lezeressen van Girls Love 2 Run meeliepen en zelfs de tijd namen om ons gedag te zeggen! Wij zijn trots op alle meisjes die gisteren meeliepen!

Recent