The sound of music

Ik ben Google Analytics maar eens ingedoken, en weet je waar velen van jullie op Googelen? ‘goede koptelefoon hardlopen girls love 2 run’. Ik ben de beroerdste niet en heb bij mijn vrienden van Bose het nieuwste exemplaar opgevraagd. Dit is mijn all time favorite Hi-Fi merk, dat me in de loop der jaren nooit in de steek heeft gelaten. Kijk maar.

image-3

image-5

DSC_0283-620x380

Winterproof
Omdat de winter eraan komt en ik een ontzettende hekel heb aan koude oren ben ik gegaan voor de Bose® SoundLink® around-ear wireless headphones II. Dat is een hele mond vol he? Waar het op neerkomt? Deze koptelefoon valt om je oren heen en is draadloos. En ik kan je verzekeren dat dat dé oplossing is voor een beweeglijk meisje zoals ikzelf (of moet ik zeggen vrouw? Ik ben potjandorie al 29). Ik heb mezelf vaak genoeg opgehangen aan de bedrading van mijn oortjes. Normaal gesproken prefereer ik de functie noise cancelling, maar met hardlopen is dat niet verstanding. Aangezien het van groot belang is dat je omgegevingsgeluiden (lees: toerende automobilisten) hoort. Ik bedoel, safety comes first. Right? Ik haal deze headphones even door de crashtest als je het niet erg vindt. Eerst luisteren dan geloven.

Bose_GL2R (1)

Comfort
Dat ding zit dus echt als gegoten. Nee maar echt. Aan mijn belangrijkste voorwaarde wordt ruimschoots voldaan; het houdt mijn oren warm.

Geluid
Draadloze vrijheid tijdens je runs met eersteklas geluid. De SoundLink® around-ear wireless headphones produceren beter geluid dan vergelijkbare hoofdtelefoons. Een combinatie van TriPort®-technologie en Active EQ biedt geluid dat helder en krachtig is op elk volume. Je kunt dus genieten van je favo powersong terwijl je je ongehinderd voortbeweegt. Toch bemerkte ik dat geluidskwaliteit aanzienlijk afneemt als de headsphones en het aangesloten apparaat verder dan zes meter van elkaar verwijderd zijn. Als ik loop zijn deze twee natuurlijk redelijk dicht bij elkaar. Als ik stofzuig, dan is het toch wel hinderlijk.

Zweetproof?
Laten we eerlijk zijn, sporten met around-ear headphones is en blijft een beetje onhygiënisch. Mijn oren worden goed warm gehouden, maar de koptelefoon dient vooral na een intensieve sportsessie grondig schoongemaakt te worden.

Bediening
Dankzij een geavanceerd microfoonsysteem met HD Voice en Adaptive Audio Adjustment (hoe komen ze erop?) is het geluid van telefoongesprekken duidelijk, zelfs in winderige of lawaaiige omgevingen. Handig voor de hardlopende medemens die door weer en wind loopt. En dankzij verbeterde zijtoon klinkt je stem natuurlijker, alsof je geen hoofdtelefoon draagt. Voor iemand die zoals ik ook graag belt onder het hardlopen of fietsen is de geluidskwaliteit hoog. Echter lukt het me nog niet goed om het gesprek via de headphones te laten verlopen. Dit kan liggen aan mijn verouderde telefoon. En laat ik eerlijk zijn, ik ben ook niet echt technisch onderlegd…

Design
De hoofdtelefoon is gemaakt voor een druk leven, met stootvaste materialen, nylon met glasvezel en roestvrij staal. Dankzij de zachte oorkussens en een gestroomlijnde hoofdband is deze lichter en comfortabeler dan andere vergelijkbare draadloze hoofdtelefoons, zodat je hem de hele dag kunt gebruiken. De Bose® SoundLink® around-ear wireless headphones II komt trouwens in twee uitvoeringen: all black, met hier en daar donkerblauwe accenten, en een witte met beige accenten. Persoonlijk ben ik groot fan van de laatste.

Bose_GL2R (2)

Prestatieverhogend
Ik hoor je denken: leuk allemaal dat je dit getest hebt Francien, maar wat heb ik hier aan? Er is onderzoek gedaan naar de invloed van muziek op je prestaties. “Muziek verbetert de concentratie en leidt af van de pijn en vermoeidheid. Daardoor kun je dus meer inspanning leveren.” (Bron: Gezondheidsnet.nl) Het soort muziek dat je luistert tijdens je workout heeft ook invloed op je prestatie. Zo werkt een uptempo nummer stimulerend, waardoor het lijkt alsof je harder rent of hoger springt. Trage muziek maakt kalm en zal dus ook invloed hebben op je resultaat.

Essentieel
De SoundLink® around-ear wireless headphones is snel opgeladen via een USB-poort en gaat met gemak twee dagen mee. Wat ik ook fijn vind is dat de batterijduur van de headphones wordt aangegeven op het aangesloten apparaat. Dan weet ik in ieder geval op tijd wanneer ik de headphones moet opladen. Tevens hoor ik bij het aanzetten van de headphones ook hoe lang de batterij nog mee gaat (uitgedrukt en –gesproken in procenten).

Prijs
Ik ga er geen (hand)doekjes om winden. Voor €279,95 is de Bose® SoundLink® around-ear wireless headphones II van jou.

Pluspunten
+ Zit als gegoten
+ Loepzuiver geluid
+ Kleur

Minpunten
– Geluidskwaliteit neemt af als je te ver van het aangesloten apparaat verwijderd bent
– De prijs is hoog (maar absoluut de investering waard)

Draag jij in de winter liever oortjes of headphones?

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto’s Joyce Bongers 

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. Deze blogpost is tot stand gekomen in Samenwerking met Bose.

Recent