Good to be back

Ik ben weer thuis. Vier weken zijn voorbij. Het was echt fantastisch en toch is het ook lekker om weer thuis te zijn. Mijn eigen douche, mijn eigen bed en natuurlijk m’n liefde. Over de reis heb ik al heel veel verteld, dus ik zal daar verder niet teveel op ingaan;) Maar waar ik achter ben gekomen is dat je jezelf heel goed leert kennen als je een tijdje op reis bent.

Eén van de dingen die ik nu bijvoorbeeld weet is dat ik niet moet denken dat hardlopen op reis sowieso gaat lukken! Want dat is gewoon niet waar. Ik had dit natuurlijk kunnen weten. Sedie had al aangegeven dat zij niet echt zin had om te gaan rennen en in mijn eentje door Thailand met een beperkt gevoel voor richting en een groot gevoel van vakantieisniksdoen ging hem natuurlijk niet worden. Nu mag ik dus weer hard aan de bak.

Tweede les is dat ik eigenlijk een kleine controlfreak ben. Ik houd dus niet van vliegen en toen ik dat aan mensen uit probeerde te leggen kreeg ik dit steevast te horen. En als je dan gaat nadenken dan kom je erachter dat er eigenlijk wel wat in zit. Zelfkennis is lang niet altijd leuk.

Ik weet ook dat ik mezelf prima kan redden in een vreemd land, dat ik makkelijk vrienden maak, dat ik soms iets te aardig ben en dat ook een heel opdringerige taxi chauffeur het fijn vindt als je hem aankijkt en zegt dat je geen taxirit nodig hebt (in plaats van rechtdoor kijken en doorlopen).

Wat ik hiermee wil zeggen is dat je jezelf tegenkomt op reis. De leuke en de minder leuke dingen worden uitvergroot. Daarom denk ik dat, als je de mogelijkheid hebt, je zeker een keer op reis moet. Gewoon gaan en kijken waar je uitkomt. Als ik, met mijn controlfreakerigheid het kan, kun jij het ook;)

Nu gaat het echte leven weer beginnen. Morgen weer werken en  mijn kleding moet natuurlijk gewassen worden. Good to be back;) Vanaf nu weer blogjes over hardlopen dus!

?

Fieke

Follow my blog with Bloglovin, Facebook & Twitter

Recent