Great minds run alike

Alleen rennen is leuk. Hardlopen is in de ogen van veel mensen een individuele sport, want je moet het toch echt (meestal) helemaal alleen doen. Toch kan een hardloopbuddie een geweldige toevoeging zijn aan je run.

Mijn partner in runningcrime is hoe kan het ook anders? Fieke. Ze zorgt ervoor dat ik ga rennen ook als ik geen zin, ik kan haar natuurlijk niet in de kou laten staan. Rennen met Fieke is ook nooit saai, want we hebben altijd wel wat te bespreken. Daarnaast daagt ze me ook uit om sneller te rennen. Of om juist een stapje terug te doen, als ik te hard van stapel loop. Samen stellen we doelen, bijvoorbeeld als er een wedstrijdrun in het verschiet ligt. We kijken hoe we de run nog sneller kunnen volbrengen dan het voorgaande jaar en hoe we eventuele run dipjes kunnen omzeilen tijdens de wedstrijdrun. Het leuke van samen is rennen is ook dat we voorbijgangers, collega-renners en knappe langslopende jongens beoordelen.

Dan is er nog een bijkomend voordeel: als de dagen straks weer korter worden en het sneller donker is dan loop ik minder graag alleen. Dit heeft met name te maken met de veiligheid. In het donker ben je minder goed zichtbaar, maar je bent bovenal ook een stuk kwetsbaarder. Het is dan niet aan te raden om alleen en vooral niet als meisje zijnde in een donker en afgelegen steegje te gaan lopen. Ook als we samen zijn kiezen we ervoor om in de binnenstad te lopen ipv de buitenwegen, want je weet maar nooit. Er zal heus wel niets gebeuren, maar we nemen toch liever het zekere voor het onzekere.

En dan nog een laatste voordeel aan samen rennen. Als ik het op mezelf betrek dan kan ik ook zeggen dat ik hardlopen samen met Fieke heel leuk vind, omdat we dezelfde soort humor hebben. Oké, Fieke vertoond niet van dat hele rare gedrag, ik daarentegen wel, maar ze vind het allemaal wel prima. Ja ik val soms gewoon een beetje op door mijn gekke gedrag. Negen van de tien keer moet ze er toch wel om lachen en ik ook om haar droge humor, want dat gaat soms echt nergens over. Dat maakt het rennen niet alleen een hele actieve inspanning, maar ook nog een hele leuke en grappige inspanning.

Met wie ren jij het liefste samen en waarom? 

Recent