Haatliefde-verhouding

Kan ik met je praten over het leed dat sports bra heet? Want hoeveel ik ook om mijn sports bra geef, het gaat niet altijd even goed tussen ons. De irritatie bij het uittrekken bijvoorbeeld, of het verkeerd wassen van die, sorry dat ik het zeggen moet, KRENGEN. Het nummer Stuck van Stacey Orrico is heus niet gebaseerd op een love story, maar eerder op de sports bra.

Hoe zorg je er nou voor dat je long term relationship met dit kreng er één is van voornamelijk liefde in plaats van irritatie na irritatie?
Wij hebben het antwoord voor je!

Krijg je dat ding niet uit na het sporten?
Of zit je ergens halverwege vast? Prima trek dat ding eerst maar weer omlaag en stap dan onder de douche. Probeer nu de bra eens uit te trekken. Kijk, dat gaat gelijk een stukje gemakkelijker. Pas wel op dat je tijdens dit getrek de controle houdt over je omgeving. Het is namelijk niet zo fijn om een douchekop op je hoofd te krijgen of een ijskoude straal water. Of je koopt in de toekomst gewoon een sports bra met klipsluiting of een rits aan de voorkant.

Hoezo heb je het over uit trekken Francien?
Ik krijg dat ding al niet eens aan. Owja helemaal vergeten. Daar heb ik zelf ook last van. Vooral als ik de te kleine varianten aan trek. Ik heb er namelijk genoeg van mijn in mijn kast liggen. Stap 1, blijf kalm ook als je vast zit. Stap 2 zit je echt vast en kom je er niet meer uit? Klop dan aan bij je huisgenootje mama, of te knappe buurman. Wacht! Durf je dit niet. Herhaal dan stap 1. Stap 3, houd je armen zo hoog mogelijk om je bovenlichaam zo smal mogelijk te maken. Stap 4 kun je toepassen in geval van nood. Pak een schaar en bevrijd jezelf. Er is niets zo vervelend dan echt vast te zitten in je sport bra. Geloof me, ik kan het weten. Stap 5 schaf deze bra aan, zodat je nooit meer vast zit in je bra!

Hoe voorkom je nou dat je een te kleine sports bra aanschaft?
Een goed zittende sports bra kan de beweging van je borsten tijdens het sporten met 75% verminderen. Uit onderzoek van Odlo is gebleken dat tweederde van ons girls/vrouwen nog nooit haar borstomtrek en cupmaat goed heeft laten opmeten. Met name bij aanschaf van een sports bra is dit altijd cruciaal om te doen. Borstomtrek en met name de cupmaat worden beïnvloed door dieet en hormonale schommelingen en kunnen van tijd tot tijd verschillen. Dat je het even weet! Bij Runnersworld is altijd iemand die je hierin kan adviseren aanwezig in de winkel. Wel zo prettig! Dan weten we in ieder geval zeker dat je met de juiste bra de deur uitloopt.

En tot slot hoe zorg je ervoor dat een sports bra zo lang mogelijk meegaat?
Simpel. Draai een koud wasje. Wasverzachter doet de sports bra geen goed, die zorgt ervoor dat de vezels verstopt raken.Vermijd wasmiddel met bleek, niemand wil in een verwassen sports bra rondlopen. Wil je je bra in de droger gooien? Klik dan wederom het koude droogprogramma aan. Warmte doet namelijk afbraak aan het materiaal van de sports bra. Meestal is een sports bra na 9 tot 15 maanden (afhankelijk van de draag intensiteit) aan vervanging toe, omdat de support maar tegelijkertijd ook de stretch is afgenomen.

Tot zover mijn tips, heb jij nog een aanvulling waardoor ik een long term relationship met dat ding kan verstevigen?
__________

Niets meer missen van Girls Love 2 Run?
Volg ons dan op Instagram of Facebook en blijf up to date!

Girls Love 2 Run x Runnersworld 
Deze blog is in samenwerking met Runnersworld, benieuwd wat dat inhoudt? Lees het in de disclaimer.

Recent