Hakken / Pakken Run

‘Francien, wil je 20 mei meedoen aan de hakken/pakken run op de Zuidas?’

‘Hoor ik dat nou goed? Mag ik serieus op mijn hakken tussen knappe mannen in pak rennen?! Count me in.’

‘Beau van Erven Dorens geeft het startsein? Ik kom dus alleen als ik met hem op zweetdate mag. Just saying.’

‘Oger is de sponsor? Top, ik kom alleen als ik jurk bij Oger mag uitzoeken en deze ook mag houden.’

Tot zover mijn requirements. Ik begin lijken op de Mariah Carey van het hardlopen.

DSC_2054-1024x685

Put your high heels on
De hakken/pakken run is trouwens de warm-up voor de Zuidas Run op 21 juni. Laat ik nou net in Amsterdam Zuid wonen. En zoals je weet ben ik niet vies van een knappe jongeman. Het goede nieuws (ik heb dit nooit geweten); je hoeft niet op de Zuidas te werken om deel te nemen.

Go the extra mile
Net als bij de Damloop kun je gaan voor de Engelse 4 mile (6.4 KM) of 10 mile (16 KM). Ik ga natuurlijk voor de 10 mile. Prima voorbereiding op de race in september. Weet ik gelijk hoe ik ervoor sta.

Touren
Kijk touren over de Zuidas, omringd door hele ambiteuze en knappe mannen. Nee mij hoor je niet klagen. Het parcours begint en eindigt op het Gustav Mahlerplein (je weet wel dat plein precies achter Station Zuid). Je loopt door het Amstelpark (dat overigens bijna niemand kent). Kunt Ouderkerk aan de Amstel zien liggen en je kunt sportcomplex De Toekomst (ja hier traint Ajax) bijna aanraken.

Dixie chick
Een race zonder dixies doe ik niet (meer), want stel dat ik het ontzettend op mijn heupen krijg dan wil ik het gewoon laten gaan. Zonder daarvoor de bosjes tussen Amsterdam en Ouderkerk aan de Amstel in te duiken. Ik heb serieus de organisatie opgebeld en gevraagd of ze ook langs de route te vinden zijn. (Vond ik gewoon heel grappig om te doen.) Het antwoord: ‘Ja, mevrouw die zijn er zeer zeker.’ Naast dixies vind je er ook een EHBO post. Op 3 mile kom je halverwege 1 drankpost tegen en op de 10 mile kom je er 3 tegen (4 km, 8  km en 12 km). En het allerbeste nieuws? Er zijn geen startvakken. Dus je kunt, ook als je heel sloom bent, helemaal vooraan gaan staan. Act like you belong.

Okay, ook hier mag ik weer startbewijzen weggeven. Twee zelfs. Dus wil jij samen met mij op 21 juni in het startvak tussen de knappe jongemannen (en zakenvrouwen) staan? Vertel me dan in de comments waarom ik jou naast me MOET hebben!

 Wie heeft er zin om deze race samen met mij te lopen?

?

Francien & Team Girls Love 2 Run

Follow my blog with BloglovinFacebook InstagramTwitter

Mijn, en dus straks ook jouw, race wordt mede mogelijk gemaakt door de Zuidas. 

Recent