Hardloop haat Part II

Gisteren vertelde ik je nog dat hardlopers de aardigste atleten uit de sportwereld zijn. Vandaag laat ik je de andere kant zien. Als hardloopster kun je namelijk ook als mega irritant beschouwd worden door je naaste omgeving (vrienden, collega’s, familie).

Status updates
Back in the days viel ik vriend en vijand lastig met status updates over mijn runs. Helemaal ten tijde van een marathonvoorbereiding. Tegenwoordig heb ik een telefoon die het af laat weten (op sterven na dood) en track ik mijn runs niet meer. En heeft menig Facebook vriend mijn timeline posts afgeschermd (waardoor ik minder zichtbaar ben in de timeline van mijn vrienden). Dit voorkomt dat ik je lastigval met dergelijke updates. Ik heb wel gemerkt dat ik via mijn belachelijke hoeveelheid aan updates mensen in mijn naaste omgeving aan het rennen heb gekregen. Maar het kan ook demotiverend werken en dat wil je natuurlijk niet. Dus net als met drank; post (en loop) met mate.

Stop talking
Ik snap dat je traint voor de Damloop. Echt. Toch wil ik niet continue met jou hierover in gesprek zijn als ik op vrijdagavond mijn 2 gin tonic’s sta weg te tikken in de bar. En ik wil al helemaal niet dat je om die reden mijn gesprek met de ING-bankier (alle knappe vrijgezelle jongemannen lijken daar tegenwoordig te werken) komt verstoren. Meng je liever in het gesprek of ga zijn vriend op rechts versieren. Morgenochtend pakken we het gesprek over de Damloop wel weer op tijdens onze duurloop of walk of shame.

Bling Bling
Stel je voor, je hebt net de Dam tot Damloop gelopen en ontvangt een pracht medaille. Je vriend of vriendin vindt het zo knap dat je het geflikt hebt dat hij of zij je als verassing mee uit eten neemt naar Loetje. Happy as can be loop je met je medaille om je nek het restaurant in. In de stiekeme hoop dat medestanders je prestatie zullen erkennen. Helaas blijven de reacties uit en moet je toch echt zelf aan de ober uitleggen waarom je een medaille draagt in plaats van een lief klein kettinkje. Wees er dus op voorbereid dat niet HEEL Nederland hardloopt en dus totaal geen idee heeft van jouw prestatie. Die medaille rinkelt niet altijd bij iedereen een belletje. Die is er voor jezelf. Als herinnering aan je prestatie. Dus wees er vooral zelf heel trots op. Je hebt er hard voor gestreden. Waar ik overigens wel voor ben, is om medailles te vervangen voor sieraden. Ik heb al een aantal kettinkjes en armbandjes, een ring ontbreekt echter nog…

Altijd en overal
Als je maar lang genoeg meeloopt in de running business zal je leren dat je altijd en overal je grote boodschap of kleine boodschap kunt achterlaten. Tevens is geen dixie je te vies. Dit wil echter niet zeggen dat iedereen in je omgeving dit kan. Dit tevens in geuren en kleuren mededelen hoeft ook weer niet (tenzij je Francien R. heet). Doe vooral een beroep op deze skills/activiteiten tijdens je runs, maar ga ze niet ongevraagd demonstreren op festivals of tijdens een boswandeling met je schoonfamilie en laat de dixie bij de bouwput met rust.

Weet jij nog enkele mindere kanten van de hardloopster te benoemen?

?

Francien  & Team Girls Love 2 Run

Foto gemaakt door Tesja Bonnie

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

Recent