Hardloop apps voor beginners

Hoi beginnende hardloopster, mijn naam is Francien en ik loop al een tijdje mee in de running business. Daarbij vergeet ik af en toe dat jij er ook nog bent. Mijn oprechte excuses daarvoor. Om het goed te maken ga ik je daarom een handje opweg helpen. Je krijgt van mij dé apps die jou leven als rookie runner gaan vergemakkelijken.

Hardlopen met Evy
De Belgische Radio VJ Evy heeft menig 30+ begeleid bij zijn/haar hardloop carrière. Toentertijd deed ze dat nog met een podcast. Vandaag de dag is er een applicatie. Op fijne (als je het mij vraagt saaie deuntjes) praat ze je door je runs heen. Op deze manier loop je binnen no-time 5 kilometer. Ben je beginner af, dan is er goed nieuws. Evy begeleid je namelijk ook bij de 10 km, 10 miles, halve marathon en marathon, wat deze app geschikt maakt voor elk niveau van loper.

Spotify Running
Spotify staat hoogstwaarschijnlijk al op je telefoon. Heb jij even geluk, want Spotify heeft onlangs een nieuwe feature toegevoegd die jouw eerste stappen stukken aangenamer gaan maken. Begin met hardlopen en de muziek past zich aan jouw tempo aan. Is dat niet spannend? Mijn oog viel op de #&’% Running playlist. Heerlijk om even je stoom mee af te blazen. Je kunt er ook terecht voor een speciale hiphop playlist of rennen op keiharde beats van werelds beste DJ’s. Ik ben fan. Annemerel schreef er trouwens een uitgebreid artikel over op Dutch Cowboys.

Audible
Boeken lezen is één van mijn favoriete bezigheden, maar door een gebrek aan tijd en het stellen van andere prioriteiten kom ik hier bijna niet meer aan toe. Francien je liegt! Okay, ik kijk vooral uren (ongewild) naar Instagram en Snapchats accounts van anderen. Een audioboek is dé oplossing, want tijdens het rennen kan ik niet kijken naar bovengenoemde social media kanalen. Tenzij ik solliciteer naar een driedubbele salto met twee gebroken benen als gevolg. Ik durf te wedden dat je eerste runs voorbij vliegen voordat je er erg in hebt, omdat je geconcentreerd luistert naar het audioboek. Waardoor je onbewust meer stappen verzet dan je in eerste instantie denkt te kunnen zetten. Ik luister momenteel naar Yes Please van Amy Poehler en Girl On The Train (dé bestseller van dit moment) van Paula Hawkings via de Audible app.

Hey, beginneling het komt goed! De eerste twee of drie keer zijn nooit heel erg leuk. Het is een kwestie van doorbijten en de bovenstaande apps installeren.

De lezer die al wat langer meeloopt heeft misschien ook nog wel apps voor je, waarvan ik geen weet heb. Schroom niet om deze met mij en de rest van de wereld te delen in de comments!

?

Francien 

Foto gemaakt door Jordy Hindriks

Follow my blog with BloglovinFacebook Instagram & Twitter

P.S. De bovengenoemde apps zijn zowel beschikbaar voor Android en iOs.

Recent